Saját Otthon Projekt

Csomagoljunk inkább környezettudatos újraszalvétába!

Csomagoljunk inkább környezettudatos újraszalvétába!

2021. 10. 27. Diamia8

Véleményem szerint a legtöbb ember szerint a környezettudatosabb módszerek körülményesebbek és drágábbak a hagyományosaknál. Pedig sok esetben pont az ellenkezője igaz és hosszú távon még megtakarítást is eredményezhetnek!

Az egyik legegyszerűbb módja pedig az egyszer használatos csomagolóanyagok használatának minimalizálása. Gondoljunk csak a gyerkőcnek naponta csomagolt szendvicsekre és egyéb rágcsánivalókra!

  • Ugye, hogy a sok folpack, alufólia és műanyag zacskó pár óra használat után rögtön a szemetesben landol?
  • Ugye, hogy mennyire feleslegesen terheljük vele a környezetet?
  • Ugye, ha jobban belegondoltok, akkor rögtön jön a lelkiismeretfurdalás is?

Pedig ezen is egyszerű változtatni, ha lecseréljük a napi szendvicsek csomagolását vagy újraszalvétára vagy különböző méretű zsákokra, amelyeknek egyik oldala 100%-os pamutvászonból készül, a belső oldala pedig pedig légáteresztő PUL anyagból készül, ami nedves ruhával könnyen letörölhető. 

A személyes kedvencem az Unita Design által készített környezettudatos termékekből ez a levélmintás változat:

20211020_122025.jpg

További előnye, hogy sok mindent kibír és tépőzárral lehet rögzíteni a szendvics körül. Ilyen egyszerű egy újraszalvétába csomagolni a szendvicsünket:  20211022_123801-animation.gifHa attól tartatok, hogy a gyerekek nem fogják megszokni vagy nem fogják szeretni az új megoldásokat, akkor biztosíthatlak benneteket, hogy nem így lesz! A gyerekek sokkal jobban tudnak alkalmazkodni a változáshoz, ha elmeséljük nekik a hátterét is. Érzékenyebbek a környezetünk iránt, már elsős-másodikos korukban többet tudnak a szelektív hulladékgyűjtésről, mint a legtöbb felnőtt. Csak nekünk is el kellene kezdeni végre máshogy gondolkodni! ;-)

ujraszalveta1.jpg

Ha Ti is szeretnétek ilyen szuper termékeket, akkor pedig válasszátok az Unita Design termékeit, mert ezzel egy magyar kézműves vállalkozást támogattok! 

A fenti termékeket és más szuper hulladékcsökkentő terméket és tárolási megoldást az alábbi linkek egyikén leshetitek meg!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6516737014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása