A Pinterest szuper oldal, mert rengeteg hasznos ötlettel találkozhatunk. Szoktam is rendesen gyűjtögetni az inspirációkat, bár az igazat megvallva azért viszonylag keveset valósítok meg belőlük.
A mostani gyurma azonban kivétel, mert száradás után sem repedezik be:
Már a nyáron tudtam, hogy karácsonykor eljön az ideje. Nem kell hozzá semmi különös csak az alábbiak:
- 2 bögre szódabikarbóna
- 1 bögre kukoricakeményítő
- 1,25 bögre víz
Viszonylag vicces volt a beszerzésük, mert a bioboltból véletlenül szódabikarbóna helyett mosószódát rendeltem. Még jó, hogy nem azzal kezdtünk el a kislányommal dolgozni... :)
Egyik este aztán rászántam magam a projektre. Kicsit tartottam a kudarctól, de szerencsére tényleg úgy történt minden, ahogy le volt írva. /itt találjátok az eredeti receptet/
Elkészítése:
Azért dokumentáltam a massza elkészítését, hogy lássátok lépésről-lépésre is milyen egyszerű!
Keverjük össze egy lábosban az alapanyagokat:
Addig forraljuk és kevergessük, amíg burgonyapürére nem hasonlít:
Vegyük ki egy tálba és gyúrjuk össze. Ezután fedjük le konyharuhával és várjunk, amíg kihűl:
A hűtőben kell tárolni, ha nem állunk neki rögtön. Nálunk egy napig állt, aztán elkezdtük Hédikével a díszek gyártását:
Szorgoskodnak a kis apró kezek:
A legjobb, hogy akár egy 3 éves is élvezi a dolgot és együtt alkothatunk! Teljesen lekötött mindkettőnket egy egész délutánon keresztül. Még Nektek sem késő nekiállni!
Lassan pedig elkészül a karácsonyi dekor. Legközelebb abból is mutatok pár részletet!
A bagoly elkészítését itt találjátok. /javítva a link/ :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Alexandra Kempfné Gombos 2013.11.13. 18:46:02
diamia8 2013.11.14. 20:52:37
Alexandra Vénné Szmetana 2013.12.16. 09:41:40
diamia8 2013.12.16. 10:03:40