Tavaly találtam ezt az ötletet a Pinterest-en és már akkor tudtam, hogy ezt Húsvétkor én is megvalósítom. Főleg, hogy egy csomó fugapor maradt a gyertyatartó projektből.
Roppant egyszerű az elkészítése, csak 7-10 tojást kell hamarjában elfogyasztanunk rántottaként:
Elkészítése:
1. Óvatosan törjük fel egy kiskanállal a tojások alját és rázzuk ki belőle a tartalmát egy edénybe:
2. Keverjük ki vízzel a fugaport. Jobb, ha folyékonyabbra hagyjátok és akkor nem lesznek a tojásokon lyukacsák. Sajnos én erre már csak elkészültükkor jöttem rá:
3. Töltsük bele a tojásokba és várjunk velük a biztonság kedvéért 2 napig:
4. Óvatosan szedegessük le a tojáshéjat. Érdemes belül olajjal kikenni a tojáshéjat és akkor nem tart annyi ideig, mint nekem.
Ha lebontottuk, akkor még nincsen kész. A durva felületet ugyanis szép simára kell csiszolgatni:
5. Ki-ki a maga igénye szerint csiszolgassa a felületét. Nekem jobban tetszik, ha nincs teljesen simára dörzsölve:
Szerintem nagyon jól sikerültek és szinte mindennel jól mutatnak:
Plusz ötlet:
Ha fehér fugát veszünk, akkor akár ételszínezéket is keverhetünk a porba. Így a tojások bármilyen színűek lehetnek.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.