Saját Otthon Projekt

A kérészéletű medvehagyma

A kérészéletű medvehagyma

2015. 04. 15. Schulz Veronika

Múlt héten említettem, hogy szeretnék Nektek pár dolgot megmutatni, amit az áprilisban megjelenő gyümölcsökkel és zöldségekkel lehet kezdeni. Megismertük az endíviát és különféle felhasználási lehetőségeit.

Ez a hét miről is szólhatna másról, mint a medvehagymáról. A csapból is ez folyik, de ettől függetlenül én nem tudom megunni. Imádom nyersen, főzve, sütve, szárítva, tulajdonképpen mindenhogy.

Javaslom, ha esetleg olyan helyen kirándultok ebben a szép időben, akkor ne habozzatok, mert rengeteg felhasználási módja létezik és sokáig eltartható megfelelő módszerekkel. Az óvatosság természetesen nem árt, mert a szedésénél figyelembe kell venni, hogy könnyen összetéveszthető a gyöngyvirággal, ami viszont mérgező.

Tavaly kaptam férjem édesapjának a feleségétől egy üveg, olajban eltett medvehagymát. Először nem igazán tudtam vele mit kezdeni, de aztán rájöttem, hogy tulajdonképpen mindenre jó. Sokszor rántottát ízesítettem vele, elkészíteni könnyű, nagyon ízletes:

wild_garlic_pesto_bread

Rajongok a péksüteményekért, beleértve mindenféle kenyeret. Lehet fehér, barna, fekete, tönköly, csokoládés és akár paradicsomos. Természetesen lehet medvehagymás is.

Érdemes kipróbálni, hiszen kenyeret bárki össze tud dobni, feldobva egy kis medvehagymával pedig egyenesen mennyei! Hát nem tökéletes? :)

bread5

Gyakorlatilag egy egyszerű tészta tökéletes kiegészítője lehet:

Gluten-Free-Wild-Garlic-Gnocchi-with-Smoked-Tofu-Pasta-Sauce-Gnocchi-fara-gluten-cu-leurda

A Level 2-es verzió pedig az, ha magát a tésztát,saját kezűleg készítjük el vele:

april-9-005

Természetesen egy egyszerű salátába is remekül passzol, tökéletes színek, tavaszt idéző hangulattal:

quorn_salad5

Mint mindig, most sem hagyhatom ki a krémlevest. Én gyakran szoktam készíteni, amikor szezonja van. Személy szerint én mindig teszek hozzá egy csipetnyi borocskát. :) Egy kicsit pikánssá teszi az ételt:

April2012Bushcraftpic3

Továbbá húsok mellé is tökéletes:

WildGarlic-9509

Haszunáljátok ki, hogy szezonja van, készítsetek belőle minél több finomságot és ínyencséget, mert hamarosan ismét eltűnik ez a ínyencség és újabb évet kell várnunk arra, hogy élvezhessük az ízét.

Ti mit szoktatok készíteni belőle?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7512573085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása