Az articsóka egy fura szerzet. Sokan nem szeretik vagy nem is ismerik, de néha a piacon árulók sem. Egyszer anyukámnak mondtam, hogy Füreden a piacon kérdezze meg, van-e articsóka. ( Én balga) Erre közölték vele, hogy ők zöldséget árulnak, nem madarakat. No comment :)
Én kifejezetten szeretem, a kedvenc pizzám is articsókával dúsított. :) Itthon is most már egyre jobban kezd elterjedni, bár még mindig elég húzós áron. Férj, ha Olaszországban jár, mindig hoz nekem, ott általában 1€-ért dobják utána és isteni finom. Lássuk, mit is készíthetünk belőle, kicsit megpróbálom közelebbről is megismertetni ezt a nagyszerű zöldséget.
Ha friss articsókával próbálkozunk, először a levelektől mindig szabadítsuk meg, azok nem ehetők. A szíve az, amit fogyasztunk, sós vízben kell megfőzni.
Mit is készíthetünk belőle?
Mint mindig, krémlevest. Én már elkészítettem, nekem nagyon ízlett:
Akár vendégeinket is meglephetjük, ha egy finom fűszerezésű dip készül belőle. Az igazi csajos estékhez bátran tudom ajánlani:
Akár ilyen gusztusosan is megtölthetjük:
Én személy szerint ennek a csodálatos tésztának biztos nem tudnék ellenállni, azonnal felfalnám az egészet:
A nyár fontos kiegészítője a saláta. Bátran próbáld ki, nem fogsz csalódni benne:
Ahogy korábban említettem, pizzára is kerülhet feltétnek, nekem ez az egyik kedvencem:
Ahogy látjátok, ismeretlenségétől függetlenül felhasználási módja határtalan. Meg is jött a kedvem, hogy elszaladjak a Vámház körútra és veszek is egy-két darabot belőle. Remélem, kipróbáljátok Ti is, ha igen, várom a véleményeket!
A képek forrásait rájuk pöttyintve megtaláljátok!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.