Saját Otthon Projekt

Nyílik a levendula!

Nyílik a levendula!

2015. 06. 09. Schulz Veronika

Egyre több helyen olvashatunk a tihanyi "Szedd magad" akcióról. Tavaly a Férj és a tesóm onnan hoztak egy nagy zacskóval, mivel nagyon szeretem az illatát. Még most is van belőle, kiszárítva díszítéshez kiváló.

Manapság nem ritka, hogy ételek elkészítéséhez használják fel. Először fura ötletnek tartottam, kicsit nehezen is barátkoztam meg a gondolattal. Rájöttem azonban, hogy nem szabad leragadni, haladni kell a korral. Még mindig csak barátkozunk egymással, de valahol el kell kezdeni, nemde? :)

Most hogy ilyen meleg van, nincs is jobb egy jéghideg limonádénál. De mi történik, ha ezt megspékeljük egy kis levendulával? Szerintem nagyon jól mutat a lila frissítő:

4

Akár egy finom sült húshoz is felhasználhatjuk, díszítésként, valamint egy kis szokatlan ízt kölcsönöz, nem a megszokott vasárnapi ebéd, az egyszer biztos:

Chicken

Az unalmas, megszokott salátánkat is feldobhatjuk vele:

PeachSalad

A gyerekeknek  jégkrémet is készíthetünk, ami akár egy  közös program is lehet :

Lavender-Cream-and-Strawberry-Popsicle-Close-Up-600x447

Kerti partihoz, csajos estéhez tökéletes, koktélt is ízesíthetünk vele:

Lavender-Martini

Illetve ne feledkezzünk meg a süteményekről, hisz' alapvetően a desszertekkel kezdték el összepárosítani. Nem volt rossz ötlet, mit ne mondjak :)

Macaron-2-0310

lemon_and_lavender_79937_16x9

Ha ez most előttem lenne, biztosan nem utasítanám el:

espressocakegate2

Ti szívesen kipróbálnátok? Mennyire szoktatok újítani a konyhában?

A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4512573181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása