Saját Otthon Projekt

Kicsik előre! - új trend kanapé fronton

Kicsik előre! - új trend kanapé fronton

2015. 09. 02. Diamia8

Ha kimondjuk a kanapé szót, akkor a legtöbb embernek  legelőször is az óriás sarokkanapé ugrik be asszociációként. Szerencsére azonban most már rengeteg egyéb lehetőség is nyitva áll előttünk kanapé fronton.

Itthon egyébként is sokan abba a hibába estek, hogy egy átlagos méretű nappaliba ilyen ülőalkalmatosságot szereztek be. Pedig köztudott tény, hogy egy kicsi vagy átlagos méretű szobába bezsúfolni egy nagy méretű kanapét nem túl jó ötlet. Mégpedig azért, mert a nagy bútorok összenyomják az amúgy is kis teret és a szoba még kisebbnek fog látszani.

Emlékszem még arra, hogy amikor 4 éve kerestünk kanapét a lakásunkba és elég szűk költségvetésből szerettük volna megoldani, egyszerűen nem találtunk kis méretű kihúzható kanapét. Óriás méretűvel nem lett volna gondunk, de nem szerettük volna az egész nappalit egy óriás kanapévá változtatni. (Jó-jó, az igazat megvallva nehezített terepként nekünk mindenképpen kihúzható változat kellett.)

Tavaly azonban megfordult a világ és a több éve egyeduralkodó nagyméretű kanapék helyét átvette a kis méretű kanapék uralma. Ráadásul már itthon is számos lehetőségünk van a pénztárcánknak megfelelő szuper darabot beszerezni, amely a nappalink éke lehet. 

Alaposan végigbogarásztam a magyar piacot és nekem ezek a kanapék jönnek be legjobban vagy ár-érték arányban jelenleg a legjobbak:

1. Nálam az abszolút kedvenc tavasz óta az IdDesing-os Smile kanapé. Egyszerűen imádom, csak ez már a magasabb árkategóriába tartozik. A lenti változat 279.600 Ft-ba kerül:

 tn2_bsy3vaoqxr-kanape-crop

 

2. A héten fedeztem fel az Ikea kínálatában a Norsborg kanapét, ami már árban lényegesen kedvezőbb a maga 139.900 Ft-jával:

norsborg-sz-kanape-feher__0376666_PE558940_S4 

3. Másik Ikeás már kézzel készített és ezért már igazán a minőségi kanapék táborát erősíti. Nem nagyon kell bemutatnom, mert a zöld változatot mindenhol bemutatták már, de nekem az már túl merész lenne és így a sötétszürke változatot hoztam. Ezzel a kárpittal 249.000 Ft-ba kerül:

stockholm-sz-kanape-szurke__0176538_PE329338_S4

4. Ez az Innoshop-ban kapható Innovation kanapé nagyon karakteres darab és igazán mutatós a fakarfája. Az ára 386.640 Ft:

innovation-splitback-kanapeagy-fa-karfaval-0

5. A Butlers-ben is kapható egy szuper zöld kanapé, de sajnos más színben nem elérhető. Az Ikeás változatnál lényegesen olcsóbb, mert csak 199.000 Ft-ba kerül:

bu

6. Ha már a színesebb változatoknál tartunk, akkor most a változatosság kedvéért mutatok egy kéket a Basic Collection-től. Árat kérésre adnak, de a fantázianeve (Scope) alapján könnyen orvosolható a probléma:

image

7. Sarokkanapé is létezik kicsi méretben és a Jysk-ben található Falsev nevűnek az ára is igen kedvező: 169.900 Ft

50390

8. Az Innoshop Brighton kanapéja már a nőiesebb vonalat erősíti és 258.400 Ft-ba kerül:

Scanova-brighton-3-ulos-kanape-0

9. A következő versenyzőnk a klasszikusabb stílust képviseli és nem is egy ismert lakberendezési áruházban találtam rá, hanem egy magyar gyártónál, a Stylfa Bútornál. A lenti 3 személyes kanapé 288.000 Ft-ba kerül:

7a047607c7a054fc89b82c810177e07a (1)

10. Végül egy igen kényelmes, egyszerű darabot hagytam a Jysk-ből, a Gedser nevűt. Az igazat megvallva a Férjem odáig van érte, mert annyira kényelmes. Az ára nagyon kedvező: 109.900 Ft, de éppen most van akcióban és így már 95.000 Ft-ért hozzájuthatunk:

50431

Ugye, hogy milyen mutatósak a kis méretűek is? 

A kanapékat és azok forrásait a képekre kattintva érhetitek el.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8312573301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása