Saját Otthon Projekt

Gombás-spenótos egytálétel - egyszemélyre

Gombás-spenótos egytálétel - egyszemélyre

2015. 09. 05. Schulz Veronika

Sokat agyaltam, hogy ma milyen ételt mutassak be Nektek, mert most olyan helyzetben vagyok, hogy nehéz kitalálni, mit is főzzek. Történt ugyanis, hogy Férj 3.éve 6 hetet nem tartózkodik itthon. Mondjuk azt, hogy kiküldetésben van. :) Egyébként, ha megkérdezik, minden évben valami más sztorit találok ki. Idén a Déli-sarkon van, pingvineket ment.:) Remélem, hazahoz azért egyet..:)

Szóval, most egyedül vagyok, saját magára az ember nem is szívesen főz.. Én is így vagyok most ezzel. Nincs, akit várjak haza meleg vacsorával. De enni kell, úgyhogy szombat lévén, gondoltam ráveszem magam, így nem kell a következő héten azon gondolkodnom, hogy mit is egyek. Ilyenkor szoktam általában olyanokat főzni, amit Férj nem szeret annyira. Ma a választásom a gomba és a spenót egyvelegére esett, egy óra alatt össze lehet dobni, természetesen nagyobb mennyiségben is akár, így a családnak is nyugodt szívvel el lehet készíteni.

DSCN1573kész

Első lépésként felkockáztam egy fej vöröshagymát, majd vajon üvegesre sütöttem:

DSCN1492kész

DSCN1495kész

Most csak fagyasztott gombám volt itthon, sajnos annyi eső még nem esett, hogy frisset tudjunk vásárolni. A Lidl-ben szokott lenni erdei gomba, ezt szoktam megvenni. A gombát a hagymán megfuttattam. Pontos mennyiséget nem tudok mondani, én csak belenyúltam a zacskóba és 2-3 marékkal a hagymára tettem:

DSCN1533kész

Miután a gomba megpuhult, tettem rá leveles spenótot, ezt szintén a fagyasztóból halásztam elő, 3-4 spenótgombócot tettem a gombára:

DSCN1535kész

Ezek a színek már kellően az őszt idézik, nem gondoljátok? :)

Eközben elővettem egy edényt és nekiálltam, besamelt készíteni. A titka, hogy kizárólag meleg tejjel szabad felönteni, így nem lesz csomós. Először vajon világos színűre pirítjuk a lisztet. Nagyjából 3dkg vaj és ugyanennyi liszt kell hozzá, ezt csomómentesre keverjük:

DSCN1543kész

Közben tejet melegítünk, ez szintén körülbelül 3 dl. Én a tejbe bele szoktam tenni az ízesítőket is, így egy kissé kifő az ízük. Most egész borssal szórtam meg:

DSCN1541kész

Mikor a tej felforrt, a lisztes alaphoz adtam egy szűrőn keresztül, hogy a szemes bors ne kerüljön bele, majd kis lángon addig kevergettem, míg besűrűsödött:

DSCN1546kész

Mikor elkészült egy tetszőleges formájú tésztát vettem elő, kicsit előfőztem és egy tűzálló tálba tettem, először kis besamel, majd tészta, majd a gombás, spenótos keverék és ezt rétegeztem:

DSCN1548kész

A tetejére reszelt sajtot szórtam, majd körülbelül 170 fokos sütőben 20 perc alatt készre sütöttem:

DSCN1559kész

Nagyon finom, egyszerű, laktató, érdemes gyorsan megcsinálni és abszolút variálható!

Jó étvágyat hozzá! :)

DSCN1573kész

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7312573311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása