Saját Otthon Projekt

Karácsonyi dekor trendek - 2015

Karácsonyi dekor trendek - 2015

2015. 11. 08. Diamia8

Minden év elején van egy vásár Frankfurtban, ahol bemutatják azokat a fő trendeket, melyek uralni fogják abban az évben a karácsonyt. Tehát az idei divatot már januárban bemutatták a nagyközönségnek a Christmasword-ön és már javában készülnek a 2016-os trendek prezentálására.

Mi azonban földi halandók révén még az idei divatban vagyunk érdekeltek, mert még csak most kezdjük el beszerezni a dekoráció nagy részét. Nézzük is szépen sorban a 4 fő irányvonalat!

Tender Poem /lágy vers/:

Ezt a stílust az impresszionizmus ihlette és ezért egyszerre festői és költői. Modern és nőies vonal, ahol a fehér, a szürke és a fémes színek dominálnak. Az ezüst és az arany azonban nem hivalkodó, hanem picit visszafogottan ragyog. 

droomhome_kerst_christmasworld_kersttrend_2015_wit_goud_pastel_kleur

Mystic Ode /misztikus óda/:

Szenvedélyes és drámai stílus, ahol erőteljesen megjelenik a romantika is. A drámaiság a színekben is tükröződik: a fekete, a sötétbarna, az arany és az izzó vörös is egyszerre jellemzi. Nem áll távol tőle a flitter és a csillogás sem!

droomhome_kerst_christmasworld_kersttrend_2015_zwart_goud_rood

Weird Diary /furcsa napló/:

Már a nevében is benne található a legfőbb jellemzője, a furcsaság. Ez a legjobban a különc színkombinációk használatakor jelenik meg. Legfőbb ihletője a Street Art, a graffiti és a modern művészet. A karácsonyt viccesen, humorosan tálalja nekünk. Szereti a narancssárgát, a halvány rózsaszínt, a mentát és a sötétlilát is.

droomhome_kerst_christmasworld_kersttrend_2015_oranje_paars_pastel

Inventive Hymn /találékony himnusz/:

Utolsó stílusunk vegyíti a tradicionálist a modernnel mind az anyagok, mind a színek tekintetében. Megjelenik a gyapjú, a fehér, a sziszál, a mustársárga, az olajzöld és a zsálya. 

droomhome_kerst_christmasworld_kersttrend_2015_blauw_goud_zwart

Nektek melyik a kedvencetek? Nekem a Tender Poem és szinte ebben a stílusban álmodtam meg az idei dekorációt, így nálam bejöttek az előrejelzések. Hihetetlen, hogy hogyan határozza meg pár ember a világ ízlését és utána az összes nagy lakberendezési áruház ez alapján adja ki abban az évben az új kollekcióját.

Ha pedig kíváncsiak vagytok, akkor már 2016-os trendeket is meg tudjátok kukkantani címszavakban és rövid leírásokban. 

A képek forrásait pedig itt találjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1712573429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lakjunk jól 2015.11.08. 20:21:35

Bocs, de ez nettó baromság. Tényleg. Először is milyen hülyeség az, hogy évente bevásárolunk karácsonyi dekort? Kinek a problémája ez most komolyan? Miért határozná meg bárki is azt, hogy hogyan díszítjük fel a lakásunkat karácsonykor? Mi köze a karácsonynak a trendekhez, meg a frankfurti vásárhoz?

diamia8 2015.11.08. 20:46:43

Azért mert Te még nem hallottál ilyenről, az nem az jelenti, hogy ez nettó baromság. Igenis van évente a Christmasword Farkfurtban és igenis ezen a vásáron mutatják be az arra az évre szánt karácsonyi trendeket. Ezen kívül tényleg vannak olyan emberek akik a meghatározzák a trendeket. Az év színét is így választják ki a meghívott trendsetter-ek. Lehet, hogy Te nem szeretsz dekorálni, de attól még más igen. A lakberendezés is ugyanúgy működik, mint a divat. Sőt, a divatos színeket mindig átveszi a lakberendezés is. Én nem csak a divatban, hanem a lakberendezésben is követem a divatot. Minden hat ránk, tehát lehet, hogy Rád is hat, csak nem tudsz róla. Plusz szerintem nem éppen "kedves" gesztus ilyen kommenteket írni. Neked elég sok olyan dolgok van a bejegyzéseidben, amik olyan formában nem fedik a valóságot, mert például nem ismered annyira az IKEA kínálatát, de én mégse írogatok, hogy az nem úgy van. Sokszor nagyon bántó egyébként, ahogy minősíted mások munkásságát vagy leszólsz embereket, csak mert Te máshogy gondolod és itt elsősorban nem magamra gondolok. Szerintem mindenkinek a blogjában elsősorban magával kellene foglalkoznia és nem másokkal. Főleg, ha negatívan minősít másokat.

Lakjunk jól 2015.11.08. 21:59:08

Megköszönöm, ha helyesbít valaki, ha egy posztban olyat írok, ami nem felel meg a valóságnak. Azt hittem a blogírás egy nyitott műfaj, és lehet kommentelni, pro vagy kontra a cikkeket. Az egy kontra vélemény, hogy lakberendezésben nem követjük szezonálisan a divatot, mert ha van ostoba fogyasztói magatartás, ami szembemegy bármilyen környezeti fenntarthatósággal, akkor ez az. De amúgy teljesen igazad van, nem kell olyan oldalt olvasni, ahol van frankfurti meg Butlers karácsony.
süti beállítások módosítása