Saját Otthon Projekt

Tavaszi zsongás

Tavaszi zsongás

2016. 03. 15. Schulz Veronika

Kicsit leves és zöldség hiányom van az utóbbi napokban. A hétvégén nem voltunk itthon, csak ma jöttünk haza. Így nem volt lehetőségem itthonra vásárolni. Szerettem volna egy olyan ételt összedobni, ami finom, laktató, a Férjnek is tetszik és csökkenti a hiányérzetemet. Így jött az ötlet, hogy egy zöldséglevest készítek.

Figyelnem kell, mit ehetek és mikor, így ezt is számításba kellett vennem. Kipakoltam a hűtőt és átnéztem, mi az, amiből élünk. :) 

Végtelenül egyszerű ez a recept, még olyanok is elkészíthetik, akik kicsit sem konyítanak a főzéshez. Összedob, turmixol, tálal. Szinte ennyi. :) Nézzük, én mit használtam hozzá:

  • 500 g zöldborsó
  • 1 sárgarépa
  • fél fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag póréhagyma
  • csipet só, bors

Minden zöldséget összevágtam, nem túl kis darabokra, hogy ezzel se kelljen bajlódni.

DSCN2605_Fotor

A zöldségeket felöntöttem vízzel, kb 1,5 l-el, sóztam, borsoztam. Ezután nagyjából 30-40 percen keresztül főztem. Lezártam, fogtam a botmixert és összeturmixoltam. Ennyi az egész. Abszolút gyerekjáték! 

Az a jó benne, hogy bármilyen zöldséggel variálható.

Tálaláskor mozzarellát szeltem bele, illetve pestoval ízesítettem. 

Jó étvágyat hozzá!

DSCN2620_Fotor

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2312573683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása