Saját Otthon Projekt

Magával ragadott a Bambara-életérzés

Magával ragadott a Bambara-életérzés

2016. 06. 13. Schulz Veronika

Pár héttel ezelőtt egy hirtelen ötlettől vezérelve egy kis kikapcsolódással jutalmaztuk meg magunkat. Éreztük, hogy ránk férne már egy kis pihenés. Sokat hallottunk ismerőseinktől a Bambaráról, így mi is mindenképpen el akartunk oda jutni.

Egyértelmű volt tehát, hogy ez a szálloda lesz az úti célunk.Megérkeztünk a szállodába és azonnal magával ragadott a hely atmoszférája. Gyönyörű,igényes, rendezett hotelben találtam magam, mintha nem is ezen a kontinensen lennék. Hát persze, hogy nem! Haló, ez itt Afrika!! :)

Üdítő limonádét kértünk először. Bevallom, kevés helyen készítik ezt az egyszerű italt az én szám íze szerint, hát a Bambarának sikerült! ;) Körüljártuk a szállodát, felfedeztünk minden apró kis zugot. Nekem legjobban természetesen az étterem része tetszett, az afrikai stílus a helységben egyaránt képviselteti magát a minimalista stílussal egyetemben:

DSCN2911_Fotor

Jó idő esetén a teraszon is elfogyaszthatjuk a kiválasztott ételeket, nagyon hangulatos az étterem ezen része:

DSCN2924_Fotor

Gyermekbarát szálloda révén tálalás szempontjából nem csak a felnőttekre, hanem a gyerekekre is kiemelt figyelmet fordítanak:

DSCN2920_Fotor

Ezután következett a kedvenc részem az ebéd, amely mindegyikőnk tetszését elnyerte. A grill pultból finomabbnál finomabb ételek kerültek elénk az asztalra és a felszolgálók kellő határozottsággal, ám kedvességgel tájékoztattak minket az ételekkel kapcsolatban:

Megérkeztek az előételeink:

DSCN2995_Fotor

A gusztusos lazactekercsek:

DSCN2998_Fotor

Bazsalikomos mozzarella saláta, aszalt paradicsommal:

DSCN3000_Fotor

Kókuszos mangó krémleves zöldcitromos fagylalttal:

DSCN3002_Fotor

Én pedig lángost kértem, különböző feltétekkel tálalva. Egymás fogásait megkóstolva mindegyik elnyerte tetszésünket:

DSCN2997_Fotor

Miután az előételeket elfogyasztottuk (nem tartott sokáig, mivel minden nagyon finom volt) hamarosan érkeztek a főételek is:

DSCN3006_Fotor

Minihamburgert: (ami nem is volt olyan mini ;)

DSCN3004_Fotor

Grillezett csirkemellet kért zöldsalátával:

DSCN3009_Fotor

Grillezett karajt, hasábburgonyával:

DSCN3010_Fotor

Az én választásom is a csirkemellre esett, viszont én dőzsöltem, mindenképpen meg akartam kóstolni a mozzarella-s, aszalt paradicsomos salátát.

DSCN3005_Fotor

A nap tökéletes lezárásaként élvezhettük a Bambara Spa és Száhel wellness jakuzzijait, a kül-és beltéri medencéket és a csodás Dogon szauna-világ adta lehetőségeket, valamint afrikai teával is megkínáltak bennünket.

Mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, az egész napunk varázslatosan telt. Remélem máskor is lesz lehetőségem ellátogatni erre a nagyszerű helyre, hiszen teljesen feltöltődtem.

Bátran ajánlom mindenkinek, igazi kikapcsolódás lesz a jutalmuk Felsőtárkányban.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1012573871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása