Saját Otthon Projekt

Skandináv életérzés Barcelonában

Skandináv életérzés Barcelonában

2016. 06. 30. Diamia8

Ma Spanyolországba látogatunk és egy olyan otthonba kukkanthatunkbe, ahol a csodás 19. századi alapokat skandináv stílussal vegyítették a felújítás során. Így egy igazán különleges hangulatú és irigylésre méltó enteriőr jöhetett létre.

A felújítás során rengeteg falat döntöttek le, mert a tulajdonosok ragaszkodtak a hatalmas nyitott terekhez és szerették volna, ha otthonuk jobban igazodik a saját életükhöz. Nem szerették volna a lakás eredeti atmoszféráját teljes egészében eltűntetni, így meghagyták például az óriás kandallót az étkezőben és felújították az eredeti tölgypadlót is. 

A falakat teljesen lecsupaszították, hogy a tégla mindehol látszódjon, de szigorúan fehérre festették. A mennyezet boltozatát is szabadon hagyták, mert ez a stílus oly jellemző a spanyoloknál. Szeretem a téglafalat, de csak akkor, ha ilyen autentikus. Hiszen a műkövekből, túl szabályosan kirakott falak távol állnak tőlem. 

Ha már hasonlót szeretnénk, akkor ne sajnáljuk rá a pénzt, mert sok helyen lehet már olyan bontott téglákból szeleteket vásárolni, ahol csak a két külső szeletet hozzuk el. Természetesen így drágább, de a végeredmény minden esetben magáért beszél. 


Ha kíváncsi vagy, hogyan újítsd meg a lakásod olcsón, raklap bútorokkal, olvasd el ezt a cikket!

chimenea-antigua_ampliacion

Nagyon tetszik, hogy a rendelésre, öreg fából készített étkezőasztal köré különböző, skandináv pálcásszékek kerültek. Annak pedig még jobban, hogy most már nekünk is van egy ilyen csodás székünk! :D

distintos-modelos-de-sillas-blancas_ampliacion

Az alaprajzot úgy tervezték meg, hogy a kiszolgáló helységek, mint a kamra, a fürdőszoba és a mosókonyha a lakás sötétebb részére kerültek. A hálószobák, a nappali, a konyha és a terasz került a naposabb oldalra, hogy így biztosítsák a fényt és növeljék a tágasság érzését.

Egyébként minden helyiségben hasonló színeket válaszottak a fehér alap mellé. A fehérre pont azért esett a választás, mert köztudottan tágítja és világosítja a tereket. A kiegészítőszínek pedig a szürke és a natúr fa mindehol visszaköszönnek és kontrasztot teremtenek a helyiségekben. A nappali például egy óriás szürke kanapét kapott, ami színével és nagyságával a szoba fókuszpontja is egyben.

sofa-de-lino-gris_ampliacion

mesa-con-tablones-de-madera_ampliacion

Igazán nagyszerű ötlet, hogy a dohányzóasztalt régi maradék faanyagból maguk készítették el és a végén maguk festették le fehérre:

ladrillo-visto_ampliacion

A nappaliból hatalmas ablakain csodás a kilátás a teraszra, ahol igazi nyári nappalit rendeztek be hatalmas növényekkel, szőnyeggel és kényelmes kanapével. Igazi menedékhely a hőség igején! Engem tutira nem lehetne innen kirobbantani....

sillon-de-terciopelo_ampliacion

planta-verde-de-gran-tamano_ampliacion

A konyhában is tökéletesen ötvözték a modern és a régmúlt időkből megmentett bútorokat. A nyitott polcok pedig szellőssé teszik a teret és igazán tetszik a tányértartó megoldás. Olyan az egész helység hangulata, mintha éttermi konyhában lennénk, de mégis barátságos maradt. Lehet, hogy itt még én is szeretnék főzni! :D

cortinas-color-negro_ampliacion

mueble-antiguo-de-pino_ampliacion

A háló igazán egyedülálló a modern baldahinos ággyal, de a szabadonálló kád az ablak alatt viszi a pálmát. 

dosel-de-madera-de-roble_ampliacion

banera-exenta_ampliacion

balancin-en-el-recibidor_ampliacion

 Ugye, hogy milyen különleges otthonba leshettünk ma be? Bárcsak az enyém lenne... nem is hiányozna a kert!

A képek forrásait itt találjátok: nuevo-estilo.micasarevista.com

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9012573889

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása