Saját Otthon Projekt

Grilles is, leveles is

Grilles is, leveles is

2016. 07. 24. Schulz Veronika

Szeretem a nyarat, abból a szempontból, hogy ilyenkor kilószámra ehetem a kedvenc zöldségeimet. Márpedig, azok akadnak, szép számmal. Bementem ma a boltba és szinte csalogatott a cukkini, a padlizsán és a kápia paprika, hogy vegyem meg őket. Nem tudtam ellenállni, mindannyian a kosárban landoltak. 

Arra gondoltam, hogy vágyom már valami sós nasira, de nem akartam az egész délutánt a meleg konyhában, a sütő mellett tölteni. Így végül a leveles tészta mellett döntöttem, azt gondolom, hogy a kész tésztákból már egész jó minőségűekhez is hozzájuthatunk. Szeretem ugyan magam csinálni, de az vesse rám az első követ, aki még soha életében nem vett készterméket. :)

Hazaértem és már be is kapcsoltam a sütőt 220 fokra, előmelegíteni. Ezalatt a zöldségeket alaposan megmostam. Semmi mást nem használtam hozzá, mint:

  • 1 db cukkini
  • 1 db padlizsán
  • 2 db kápia paprika
  • 1 csomag leveles tészta
  • 20 dkg reszelt sajt
  • só, bors
  • 1 tojás a tészta kenéséhez

A zöldségeket, miután megmostam, tepsibe tettem és megsütöttem:

DSCN3139_Fotor

Ez nagyjából 30 percet jelent, ezután kivettem és hagytam hűlni.

Ezalatt a tésztát körülbelül fél cm vékonyra nyújtottam.

A zöldségekről szépen leszedegettem a külső, kérgesedett héjukat, amire nekem szükségem volt azt egy tálba tettem, megsóztam egy kicsit, még adtam neki 5 percet, amíg levet eresztett, majd ezt le is öntöttem róla. A zöldségeket pépesre nyomkodtam, majd a kinyújtott tésztára kentem és az egészet reszelt sajttal borítottam:

DSCN3142_Fotor

DSCN3151_Fotor

Ezután már csak csavargatnom kellett a tésztát, (ezt még gyakorolnom kell, hogy ne csak finom legyen, hanem szép is :) ) majd tepsibe tettem és mindegyiket lekentem a felvert tojással.

Innentől már szinte semmi dolgunk, betettem a 180 fokos sütőbe és nagyjából 15 perc alatt arany színűre sültek:

DSCN3170_Fotor

Nekem nagyon tetszett, hogy az ételnek két, különböző textúrája keletkezett, a ropogós tészta, belül pedig a szinte a szájban olvadó zöldséges töltelék.

Azt hiszem, máskor is megjelenik majd az asztalon, nekem nagyon ízlett, meggyőzött! Ha váratlan vendégek érkeznek, akkor is nyugodtan bevethetem, mert biztosan sikert fog aratni.

Bátran készítsétek el Ti is, nem időigényes és a család is hálás lesz! :)

Jó étvágyat hozzá!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4412573943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása