Saját Otthon Projekt

ARTKAZAL, a design nád-kocka

ARTKAZAL, a design nád-kocka

2017. 03. 23. Diamia8

Régóta a kedvenc szállásfoglalásos oldalam a Nívós Szállások, amely szerintem egyedülálló módon gyűjtötte össze az itthoni különleges szálláshelyeket.  

Általában ritkán találkozni náluk a modern építészet képviselőivel és ezért is keltette fel azonnal az érdeklődésemet a Mórahalomban található "nád-kocka", amely híven a nevéhez kívülről teljesen beborít a nád, de ráadásként valóban a nád bála inspirálta a megépítését is. 

Maga a 25 cm vastag átszellőztetett nád réteg klímahomlokzatként működve védi az épületet a nyári melegtől, de télen a hidegtől is. Modernségét a kocka forma mellett az összekötőként használt Cor-Ten lemezek is fokozzák. 

Nem csak külseje, de belseje is modern, mert az épületet Geo tarifás elektromos készülékek tartják fent, amelyek működését napelemrendszer segíti. Hogy télen is jól tudjon a napenergia hasznosulni, az épület tájolására külön odafigyeltek.

4 kiadó szobája és óriás közösségi tereinek köszönhetően kiválóan alkalmas nagyobb családok vagy baráti társaságok elhelyezésére. Szívesen kipróbálnám, ha lenne még jelentkező az utazásra!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8712574295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása