Saját Otthon Projekt

Kiürült műanyagdobozból konyhai tároló

Kiürült műanyagdobozból konyhai tároló

Nem kell mindent kidobni, haszosítsuk inkább újra!

2017. 06. 17. Diamia8

Az utóbbi időben több olyan kiürült műanyagdoboz halmozódott fel a konyhámban, amit vétek lett volna kidobni és ráadásul a legutóbbi konyhai tárolós projektemből még három alapanyagnak nem lett tárolóedénye.

A címkék is megvoltak hozzá és már csak meg kellett álmodnom, hogy milyen színre is fessem le őket. Ez azért volt nagy dilemma, mert nem lennének kint a polcon, tehát magamhoz képest viszonylag merész színt is választhattam.

Éppen ezért kipróbáltam a PintyPlus festékspray világos türkiz színét és kiegészítőnek pedig szürkével fújtam le a dobozok tetejét:

konyhai_tarolo.jpg

konyhai_tarolo2.jpg

konyhai_tarolo3.jpg

Hozzávalók:

  • PintyPlus festékspray,
  • PintyPlus alapozó
  • PintyPlus matt fedőlakk
  • Kiürült műanyag dobozok

konyhai_tarolo5.jpg

Elkészítése:

1, Először mossuk el alaposan a dobozokat és távolítsuk el róluk a címkéket.

2, Ezután jöhet az alapozó réteg, aminek kicsit hosszabb a száradási ideje, de higgyétek el, hogy megéri lefújni, mert jobba tapad majd a krétafesték a felületre:

konyhai_tarolo7.jpg

konyhai_tarolo8.jpg

3, Ha megszáradt, akkor jöhet két rétegben a krétafesték. Minden esetben rázzuk fel festéket jó alaposan és végezzünk próbafújást egy kartonlapon. Így tutira le tudjuk ellenőrizni, hogy sikerült-e megfelelően felrázni:

konyhai_tarolo6.jpg

4, Száradás után pedig a matt lakk van hátra és ez szintén kihagyhatatlan lépés, mert ez fixálja a festéket nekünk. Ha van címkénk, akkor ragasszunk rá, ha nincs, akkor írjuk rá filctollal, hogy mit szeretnénk benne tárolni.

Ugye, hogy milyen egyszerű? Ezentúl Ti se dobjátok ki a kiürült műanyagdobozokat! ;-)

konyhai_tarolo1.jpg

konyhai_tarolo4.jpg

 

 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2712586259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása