Saját Otthon Projekt

Retro fotel, avagy egyszer minden álmom valóra válik

Retro fotel, avagy egyszer minden álmom valóra válik

2017. 08. 29. Diamia8

Szerintem a legtöbb ember rendelkezik valamilyen listával az álmairól és vágyairól. Sokan még bakancslistát is vezetnek vagy egyéb módon tartják nyilván ezeket.

Nem fogok senkit sem meglepni azzal, hogy nekem is van listám, ami azonban csak a fejemben létezik. Ide gyűjtögetem és általában futás közben elképzelem, hogy milyen is lesz, ha megvalósulnak. Legtöbbször egy csodás házikóról álmodozom, ami folyton változik, de fejben már mindet kompletten be is rendeztem. :)

Természetesen jóval kisebb és kevésbé költséges vágyaim is vannak. Ezek közül pedig az eredeti 366-os fotelhez hasonlító, felújított változat már évek óta a listámon volt. Igazából nem nagyon van hova tennünk, de optimistán álltam a kérdéshez és már az új otthonunkba terveztem.

Felkerestem Ildikót, aki a Jobb, mint volt bloggere és már szinte kezdetek óta követem a blogját. Megkértem, hogy ha talál nekem való fotelt, akkor mindenképpen jelezzen.

Meg is feledkeztem a fotelről, de szerencsére Ildi nem. Így vált a fekete, elhanyagolt, de jó alapú retro fotel újra menő bútordarab. Egyszerűen imádom!

retro_fotel3.jpg

retro_fotel.jpg

retro_fotel2.jpg

retro_fotel4.jpg

retro_fotel1.jpg

Ilyen volt előtte a fotel:

elotte.jpg

Ez pedig az eredeti 366-os, amihez az enyém így már roppant módon hasonlít:

366.jpg

Ildi egyébként 4 éve kezdte a kárpitozást, amikor otthon az egyik bútordarab cseréjét latolgatva, valakitől azt hallotta, hogy ez a munka nem is nehéz és csak egy tűzőgép kell hozzá. Lelkesen bele is vágott és egy hosszú hétvégén áthúzta a kanapét. Persze már akkor szembesült vele, hogy nem csak egy tűzőgép kell hozzá és hogy a szakmának igencsak vannak rejtelmei. Azóta óriási szerelem lett belőle és 1 év múlva pedig megkapja a hivatalos kárpitos képesítését is.

Mielőtt elkezdte az iskolát, leginkább az előtte dolgozó szakemberektől tanult. Bontás közben bőszen fotózott, jegyzetelt minden apró részlettel kapcsolatosan. Ezen kívül persze videókat, leírásokat is nézett az interneten, valamint megvette a Kárpitozás c. könyvet.

Munkái közül érthető módon a most elkészült kanapéjuk a kedvenc és ezen kívül a pöttyös fotel. Azzal nagyon sokat dolgozott anno, hiszen festette és kárpitozta is. 

uj3-600x450.jpg

pottyos-fotel-projekt-475x600.jpg

Ildi mindeközben másfél éve tart már a Magnóliák Műhelyével workshopokat, ahol fotelt, vagy széket kárpitoznak. Azért ezeket, mert ezek még viszonylag könnyen kárpitozhatók, ha a megfelelő asszisztencia helyben elérhető. 

Ha szeretnétek Ti is kipróbálni a kárpitozás rejtelmeit, akkor szeptemberben erre is lehetőségetek akad egy ilyen workshopon. Részleteket a linkre kattintva érhettek el.

Ha pedig az imádott fotelem elkészítéséről szeretnél részletesebben olvasni, akkor azt ide kattintva tehetitek meg.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5012778556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása