Saját Otthon Projekt

Hajtogatott? Kacsazsíros? Túrós? Akkor az csak pogácsa lehet

Hajtogatott? Kacsazsíros? Túrós? Akkor az csak pogácsa lehet

2018. 02. 11. Schulz Veronika

Ti ismertek olyan embert, aki nem szereti a pogácsát? Mert én nem. Bárkit kérdeztem eddig, soha nem érkezett olyan válasz, hogy nem. A hétvégét a szüleimnél töltöttem, és talán már korábban is említettem, apukám pont ugyanannyira kelt tészta rajongó, mint én. 

Ráadásul nemrég egy műtéten esett át, a héten engedték haza a kórházból, gondoltam, ennek örömére meglepem valami finomsággal. Pont ezen alaklomból vendégek is érkeztek, úgyhogy ideális alkalom volt egy kis finomság készítéséhez.

Így jött létre ez az isteni, kacsazsíros, túrós, hajtott pogácsa:

viber_image_fotor2.jpg

Nem is húznám tovább az időt,
lássuk a hozzávalókat:

35 dkg  liszt 
25 dkg túró
15 dkg reszelt sajt
15 dkg olvasztott vaj
1,5 dl tejföl
1 felvert tojás
0,5 dl langyos tej
3 teáskanál só
2 dkg élesztő

1 felvert tojás a kenéshez
4-6 evőkanál szoba hőmérsékletű kacsazsír a hajtogatáshoz
30 dkg vegyes reszelt sajt  a szóráshoz 

A hozzávalókat egy tálban alaposan összegyúrjuk, közepesen lágy tésztát kapunk, majd 1,5-2 órára hűtőbe tesszük pihenni. 

Lisztezett deszkán 1-2 cm-re nyújtjuk, megkenjük a kacsazsírral, majd meghajtjuk a tésztát. 10 perc után újra nyújtjuk, megint megkenjük zsírral és ismét hajtjuk, 10 percig ismét állni hagyjuk. Végül 3-4 cm-re nyújtjuk, ki, hogy szereti. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk, tetejét megkenjük tojással, majd megszórjuk a reszelt sajttal, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt arany színűre sütjük.

Ahogy láthatjátok, gyerekjáték elkészíteni, kezdő háziasszonyoknak is bátran merem ajánlani. A család oda-vissza lesz majd tőle, a siker garantált, ezt elhihetitek!

Nektek milyen ízesítésű a kedvenc pogácsátok?

Boldog, jó étvágyat ehhez a finomsághoz!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

viber2_image_fotor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1813656834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása