Saját Otthon Projekt

Kalap, kabát, avagy egy magyaros gombaleves története

Kalap, kabát, avagy egy magyaros gombaleves története

2018. 03. 04. Schulz Veronika

Én imádom. Sokan viszont nem szeretik. Elég megosztó, mert olyannal még nem találkoztam, aki szereti is, meg nem is. Személy szerint akkor szeretem, ha jól rá lehet harapni és van íze.

Igen, kitaláltátok!  Ez a gomba! (Ha nem, akkor is) :) :)

Jó ideje ácsingózom már egy jó nagy tányér, melengető és laktató levesre. Mivel főétel van, így ma csak ennek az isteni finom magyaros gombalevesnek álltam neki.

dscn5533_fotor.jpg

Lássuk is a hozzávalókat:

3 dkg vaj
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál sárgarépa
1 szál fehérrépa
500 gramm csiperke gomba (+ volt itthon gombaválogatás -üvegben elrakott, többféle- abból is került bele)
2-3 teáskanál pirospaprika
2 liter víz
habaráshoz:
2 evőkanál tk.liszt
250 gramm tejföl
só, bors, majoranna, fokhagyma

A vajon megpároljuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát és fehérrépát és kis lángon 10-15 percig dinszteljük. Közben a gombát felszeleteljük, majd hozzáadjuk a zöldségekhez, és újabb 5-8 percig pároljuk. Meghintjük pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, elkeverjük, felöntjük a vízzel és alacsony lángon főzni kezdjük.

Forrástól számított 15 perc után a tejfölt és a lisztet összekeverjük, hozzámerünk 4-5 evőkanálnyi levet, kikeverjük, és visszaöntjük a levesbe.  Végül durvára vágott petrezselymet szórunk bele, levesszük a tűzről, és pár perc pihentetés után tálaljuk is.

Ha akarunk, szaggathatunk a levesbe galuskát, ehhez 1 tojást keverjünk el sóval és annyi liszttel, hogy laza galuskatésztát kapjunk, végül egy kés segítségével szaggassuk a lobogó levesbe, várjuk meg, míg feljönnek a tetejére és voilá'! Lezárhatjuk és kész is vagyunk!

Nem tudom elmondani, mennyire jól esett, szóval, ha szeretitek, még most álljatok neki, mert nagyon hamar elkészül és isteni finom!

Boldog, jó étvágyat hozzá! 

dscn5533_fotor.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr2813715140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása