Saját Otthon Projekt

Tekercselj kekszet kókusszal!

Tekercselj kekszet kókusszal!

2018. 04. 15. Schulz Veronika

Ha jól emlékszem, körülbelül egy héttel ezelőtt kívántam meg ezt az édességet, akkor bevallom, hogy a lustaságom győzött és végül nem készítettem el. Másnap természetesen megbántam, mert bebizonyosodott, hogy ez nem csak egy hirtelen fellángolás volt a részemről.

Tudtam, hogy addig úgysem nyugszom, amíg nem ehetek belőle. Nem is értem, mi volt részemről ez az időhúzás, hiszen mindössze 20 perc alatt dobtam össze. Fogalmam sincs, miért volt az a fejemben, hogy tovább tart az elkészítése. 

Valamiért kiskoromban ez az édesség nem volt nálunk annyira népszerű, ha jól emlékszem, anyu nem nagyon -vagy egyáltalán nem csinált. Az okát ugyan nem tudom, mert a golyó változatát mindenki szereti a családban.

Életemben először Móni barátnőméknél ettem karácsonykor. Azóta az anyukája, - mivel annyira megszerettem -, minden évben csinál nekem. (Köszi Anya, isten tartsa meg a jó szokásod! ;) ) Valamiért sosem kérdeztem meg, ő hogy csinálja, most megosztom Veletek, nálam hogy készül a keksztekercs, cukormentes változatban.

Hozzávalók:
35 dkg teljes kiőrlésű keksz, darálva (Gullon vagy Korpovit)
2 evőkanál cukormentes kakaópor 
1 dl Rum (sütőrummal is helyettesíthető)
2.5 evőkanál Stevia+Eritrit negyedannyi édesítő, porrá darálva
1 dl fekete kávé
2-2,5 dl tej (ez változó lehet, adagolva kell a tésztához adni)
csipet só, csipet fahéj

Krém:
10 dkg puha vaj
2 evőkanál negyedannyi édesítő, porrá darálva
kókuszreszelék
kokusztekercs.jpgElső lépésben a kekszet finomra daráljuk, tálba tesszük a fentebb felsorolt hozzávalók kíséretében. A tésztát kézzel alaposan összegyúrjuk, ha száraznak érezzük, tejjel lehet rajta javítani, ha túl nedvesnek, akkor kekszet adjunk még hozzá. Kettészedhetjük a tésztát, ha akarjuk, én most egyben hagytam az egészet. Egy sütőpapírt alaposan megszórtam kókuszreszelékkel, ráhelyeztem a tésztát, nagyjából fél centire nyújtottam, pár percet pihenni hagytam.

Közben gyorsan megcsináltam a krémet: A vajat az édesítőszerrel és a kókuszreszelékkel habosra vertem, majd a tésztára kentem. Itt-ott megszórtam pár szem cukrozatlan vörös áfonyával. A sütőpapír segítségével feltekertem a tésztát, majd pár órára hűtőbe tettem, hagytam érlelődni. :P

Mostantól gyakrabban fogok csinálni, mert ennél gyorsabban nem nagyon lehet összedobni édességet, ráadásul az én sivár igényeimet tökéletesen kielégíti, most egy ideig megint megleszek édesség nélkül. Titeket is csak arra tudlak buzdítani, készítsétek el, mert egyszerűen nagyszerű! 

Boldog, jó étvágyat hozzá!
kokusztekercs.jpg
Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4613836912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása