Saját Otthon Projekt

Rusztikus rozmaring koszorú a kertünkből

Rusztikus rozmaring koszorú a kertünkből

2018. 07. 31. Diamia8

Régóta próbálkoztam az erkélyen a rozmaring tartásával, de sajnos tapasztalatom szerint a kaspóban tartás és a forróság nem a kedvencei és ezért eddig mindegyik növénykém elpusztult.

Azonban a házunknál egy óriási bokor van és hirtelen ötlettől vezérelve kitaláltam, hogy én márpedig koszorút fogok készíteni pár ágából. Úgyis túl nagynak találtam a bokrot.

Ez egyébként szuperül hangzana, ha éppen semmi dolgom nem lenne, de most a házfelújítás közepén még koszorút is gyártani igazán őrültségnek hangzik. Főleg, ha azt is bevallom, hogy "csináld magad" bejegyzést április óta nem írtam! :) :)  Eddig ugyanis nem jött az ihlet és a késztetés, hogy kreativkodjak.

Most bezzeg van ihletem és persze kedvem is! Szerencsére a koszorú elkészítése egyébként nem több 5 percnél és az erőfeszítést az illatorgia pikk-pakk elfeledteti.

rozmaring_koszoru1.jpg

rozmaring_koszoru2.jpg

Hozzávalók:

  • koszorúalap drótból
  • rozmaring -vagy bármilyen ágak
  • cérna
  • metszőolló

rozmaring_koszoru5.jpg

Elkészítése:

1. Vágjuk a szálakat  egyformára és kezdjük el feltekerni egyenként a koszorú alapjára:

rozmaring_koszoru6.jpg

2. Ahol szükségesnek érezzük, ott már az elején erősítsük fel cérnával a koszorú alapjára:

rozmaring_koszoru7.jpg

3. Ha körbeértünk, akkor érdemes a biztonság kedvéért cérnával körbetekerni és kész is a rusztikus és csodás illatot árasztó koszorúnk:

rozmaring_koszoru3.jpg

rozmaring_koszoru4.jpg

Egyébként készítettem már koszorút olajfaágból és eukaliptusz ágból is. Ha van kedvetek, akkor nézzétek meg azokat is! ;-)

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1814148717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása