Saját Otthon Projekt

Egy fiatal lakberendező egyedi lakása Budapesten

Egy fiatal lakberendező egyedi lakása Budapesten

2018. 08. 02. Diamia8

Valahol mindig irigyeltem azokat, akik már gyermekkorukban tudták, hogy felnőttként mivel szeretnének foglalkozni vagy mihez értenek. 18 évesen én a magam részéről semmit sem éreztem és teljesen tanácstalanul bújtam a felvételi tájékoztatót.

Végül amit választottam akkor, az csak rövid ideig volt része életemnek és azóta szereztem még egy diplomát, de már mostani hivatásomnak megfelelően. Szerencsére az élet valahogy helyére rakott és valójában én szeretem a munkám. 

Anna, a Berger-porta bloggere velem ellentétben már 5 évesen építész szeretett volna lenni. Azonban a gimnáziumban ezt a célt valahogy elvesztette és a fakultáció választáskor a matek-fizika helyett a töri-magyarra esett a választása, amely végül a jogi egyetemre vezette. 

Habár elvégezte az Eltén a jogi szakot, sajnos nem talált olyan szakterületet, amit szeretett volna, így már másodévben megszerezte az egyetem mellett az OKJ-s lakberendezői képzést.

A blogot több, mint négy éve indította, amikor a családja megvette a lakását, ahol most is él. Amikor elkezdődött a felújítás, tudta, hogy ezt, és a majdani bútorok felújítását is dokumentálni szeretné. Már ekkor érezte, hogy a későbbiekben ezzel szeretne majd foglalkozni. Létrehozta a Berger Interior-t, amely egyelőre még béta üzemmódban van, de a honlapot elkészült, és az Instagram oldalát is próbálja építgetni. 

raday-4.jpg

Maga a 48 négyzetméteres otthon egy belvárosi, gangra néző, második emeleti lakás, amelynek a belmagassága 3,6 m. Elég világos, de a nap soha nem süt be közvetlenül. A bejárati ajtó az egy légtérben lévő előszoba-konyha-nappali-ebédlőbe nyílik. Innen két irányba két hálószoba nyílik, illetve ezekhez két mini fürdő is tartozik. 

raday-1.jpg

raday-42.jpg

Stílusokat tekintve Anna nagy kedvencei a klasszikus alapok modern bútorokkal kiegészülve, de az eklektika több formáját is szereti, mert valahogy sokkal autentikusabbnak érzi, mint a stílustiszta otthonokat. 

Három legkedvesebb lakberendezője Emily Henderson, Amber Lewis és Jenny Komenda stílusa az, ami leginkább befolyásolja. Ők amerikaiak, de nem csak egy stílusban alkotnak. Nagyon szereti még az angol sorházak hangulatát, a skandináv design-t (de az egész itthonra átszivárgott skandi-vonalat a lakberendezésben már kevésbé), a mély zöldeket-kékeket, a különleges tapétákat és egyedi részleteket. 

raday-17.jpg

raday-19.jpg

raday-45.jpg

A lakásában igazából mindent szeret, de ha ki kell emelni, akkor szerinte az ebédlő falszíne telitalálat volt, illetve az ágyának kárpitozott fejtámláját is imádja. Nagyon szereti a gyönyörű eredeti fa parkettát és a beltéri ajtókat is, amiket ők megmentettek, de nagyban hozzájárulnak a lakás atmoszférájához.

raday-25.jpg

raday-22.jpg

raday-37.jpg

Munkái közül a legbüszkébb arra a lakásra, amely a 7. kerületben van, erre a hálószobára és egy nemrég elkészült lakásra, amely még nem került fel a blogra.

raday-48.JPG

raday-34.jpg

raday-79.jpg

raday-66.jpg

raday-70.jpg

raday-87.jpg

raday-104.jpg

raday-103.jpg

raday-51.JPG

raday-50.JPG

raday-53.jpg

raday-55.jpg

Ha tetszett Anna otthona, akkor kövessétek az alábbi social média felületein is:

 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6914148671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BRF915 (törölt) 2018.08.03. 12:30:31

Nem rossz... de nem túl otthonos, személytelen.

György Oláh 2018.08.03. 18:34:23

Jó kis katyvasz. Hogy lett ebböl cikk?
süti beállítások módosítása