Saját Otthon Projekt

Egy csodás péceli villa újjászületése

Egy csodás péceli villa újjászületése

2018. 10. 15. Diamia8

Manapság szerencsére már egyre többször hallani és látni, hogy nem lerombolnak egy egykor szebb napokat látott házat, hanem értékteremtő módon felújítják. 

Ilyen szerencsés átalakulás történetével ismerkedhetünk meg, ahol egy csodás villa született újjá Hoklics Melinda design tervei által. Pécelen az 1900-as évek elején alakították ki azt a villanegyedet ahol ez az impozáns épület is elhelyezkedik. Akkoriban a helyiek szemében nagyon egzotikus, újszerű épületek miatt Indiának becézték el ezt a negyedet.

A birtoklevél szerint az ingatlan 1906-ban 3000 koronáért került Hűgel Henrikné, szül. Hazay Janka birtokába. Sajnos ennél sokkal többet az akkori lakóiról nem tudunk, de a villa a felújítás előtt sok évig lakatlanul állt, de állapota szerencsére stabil volt. 

A 160 négyzetméteres lakótér 4 hálószobát, 2 fürdőt, külön WC-t, nappalit és  konyha-étkezőt, gardrób szobát, szauna helységet, póker szobát és egy kazánhelységet/tárolót takar magában. 

pecel_medium-23.jpg

pecel_medium-29.jpg

pecel_medium-6.jpg

Melinda 2018. márciusa óta foglalkozik hivatalosan is lakberendezéssel és ez volt az első igazi megrendelése. Azelőtt elsősorban önmaguknak és barátoknak, ismerősöknek segített.

Mindig is szerette a szép otthonokat és talán az első saját otthonunk berendezésekor kezdte komolyabban érdekelni a lakberendezés, körülbelül 20 éve. Mivel viszonylag sűrűn költöztek folyamatosan voltak “projektjei”, pl. a Flora Farmot a nulláról hozták létre a férjével.

pecel_medium-13.jpg

pecel_medium-19.jpg

pecel_medium-5.jpg

Ha éppen nem lakberendezéssel foglalkozik, akkor egy kisebb reklámügynökséget vezet, új vállalkozását készíti elő, holland nyelvet tanul és nem utolsósorban édesanya.

Hozzá  leginkább a klasszikus vonal áll közel, de nem a tradicionális, inkább a könnyedebb formája, megspékelve egy kis franciás stílussal. Mivel soha nem tanulta a lakberendezést, ösztönből csinálja és így leginkább az utazások kapcsán ért impulzusok hatnak rá. Most éppen Hollandia, mivel jelenleg ott él családjával.

pecel_medium-36.jpg

pecel_medium-15.jpg

A villa felújítása mindössze 7 hónapot tartott, ami a tulajdonos hozzáértésének és a jól szervezettségének eredménye.

A legnehezebb számára az volt, hogy nem lehetett ott személyesen a legjobb részeknél, a festésnél, tapétázásnál, burkolás megkezdésénél és a végső simításoknál. 

pecel_medium-11.jpg

pecel_medium-53.jpg

Kedvenc helyiségei a konyha és a fürdőszoba lettek, de a legbüszkébb arra, hogy sikerült tisztelettel újjáalakítani egy nagy múltú épületet és mindezt ’távirányítással’ sikerült irányítania.

A jövőre nézve szívesen vállalna újabb projekteket akár otthon, akár Hollandiában. Rengeteg új, izgalmas alapanyagot lát nap mint nap és szeretné felhasználni őket. Ezen kívül a HM Canvas vászonkép vállalkozását szeretné befuttatni. 

pecel_medium-65.jpg

pecel_medium-48.jpg

pecel_medium-41.jpg

pecel_medium-30.jpg

pecel_medium-34.jpg

pecel_medium-33.jpg

pecel_medium-46.jpg

pecel_medium-51.jpg

pecel_medium-49.jpg

A villa egyébként éppen eladó. Érdeklődni pedig Melinda Facebook oldalán lehet.

Fotók: Hoklics Attila 

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3114290557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása