Saját Otthon Projekt

Egyszerű és nagyszerű karácsonyi csomagolási ötletek

Egyszerű és nagyszerű karácsonyi csomagolási ötletek

2018. 12. 11. Diamia8

Mostanában a legtöbben az ajándékokat ajándéktasakokban adják át szeretteiknek, ami gyors és azonnali megoldás a csomagolására. Valahol hűen tükrözi mai világunkat, ahol mindent instant módon szeretnénk megúszni.

Szeretnék azonban a tendencia ellen lázadni és szembemenni azzal, hogy évről-évre karácsonykor időt szánok az ajándékok egyedi csomagolására. Az ajándék pedig így válik teljessé és igazán egyedivé.

Idén a Lidl-ben szereztem be a csomagoláshoz szükséges alapanyagokat és örömmel láttam, hogy végre igazán sok lehetőség közül válogathattam a saját ízlésemnek megfelelőek közül is. Inspiráció gyanánt pedig mutatok pár egyszerű, de nagyszerű módszert idén karácsonyra:

#1 Törj ki a megszokottból és hajtogasd tovább!

Az egyszerű csomagolópapírt is fel lehet dobni, ha legyezőt hajtogatunk egy kisebből és mókásan ráerősítjük a csomag tetejére. Ha nem középen hajtjuk meg, akkor még egyedibb lesz a végeredmény:

lidl_karacsonyi_csomagolas.jpg

lidl_karacsonyi_csomagolas1.jpg

lidl_karacsonyi_csomagolas2.jpg

Bonyolultabb hajtogatási módszernek tűnik, de valójában roppant egyszerű a japán csomagolás. Még egy workshopon készítettem először, de a chevron mintás csomagolópapírt tényleg megbolondítja:

lidl_karacsonyi_csomagolas3.jpg

lidl_karacsonyi_csomagolas4.jpg

Elkészítésének fázisait fotóztam is, de ha nem boldogultok vele, akkor a linkre kattintva meg is nézhetik:

japan_csomagolas.jpg

#2 Saját készítésű papírzacskó

Először 3 éve készítettem saját magam papírzacskót és azóta is sokszor előveszem az ötletet, mert különleges alakú ajándékokat ebbe a legjobb csomagolni. Ráadásul tényleg nem igényel semmi kézügyességet, csak a képes leírásomat kell követni hozzá. 

Idén a tanító nénik ajándéka került bele:

lidl_karacsonyi_csomagolas5.jpg

lidl_karacsonyi_csomagolas6.jpg

papirzsacsko_diy.jpg

3# Papírdoboz hajtogatás

Ha kisebb az ajándékunk, akkor a Lidl-ben kapható csináld magad dobozkészlet nyújthat biztos és stílusos megoldást. Csak az útmutató szerint össze kell ragasztani a dobozokat és aztán jöhet a díszítés, amit szintén megtalálunk a csomagban:

lidl_karacsonyi_csomagolas9.jpg

lidl_karacsonyi_csomagolas91.jpg

#4 Mintás papírdoboz hajtogatás

Még egyszerűbb és gyorsabb, ha az előre díszített dobozt választjuk, amit csak egyik oldalon kell ragasztani és már kész is! 

lidl_karacsonyi_csomagolas7.jpg

lidl_karacsonyi_csomagolas8.jpg

Ha kedvet kaptatok az egyedi csomagoláshoz, akkor a hozzávalókat itt találjátok:

  • Crelando Gift Box Craft set (2 féle)
  • Parkside ragasztópisztoly és bele való betét
  • Melinera nártonpapír csomagoló
  • Melinera csomagoló szett
  • Melinera ajándékkártya szett 
  • arany színű filctoll
  • cellux

lidl_karacsonyi_csomagolas92.jpg

A bejegyzést a Lidl szponzorálta

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5314450538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása