Saját Otthon Projekt

Vacsoraötletnek sem utolsó: "A marha finom" tortilla

Vacsoraötletnek sem utolsó: "A marha finom" tortilla

2019. 02. 24. Schulz Veronika

Biztos vagyok benne, hogy Veletek is számtalan alkalommal előfordult már, hogy: vacsorát kellene készíteni, de semmi kedvetek. Vaaagy, kedvetek még lenne, csak éppen az időtökből nem futja egy háromfogásos ""terüljterüljasztalkát" varázsolni. 
Nálam például kifejezetten sokszor akad időhiányos este, ilyen esetekben egyáltalán nem tartom egetverő bűnnek, ha valamilyen kész termékből dobok össze valami finomságot. A napokban sem volt ez másképp, pillanatok alatt készült el a vacsora, ami végül olyan finomnak bizonyult, hogy azóta már másodszor készül egy héten belül.
A tortilla-ban pont azt kedvelem, hogy össze-vissza variálható, attól függően, hogy épp mit kívánok, vagy éppenséggel mit ennék. Szerencsére már teljes kiőrlésű változatban is kapható, ha épp belefutok, általában veszek itthonra pár zacskóval, végszükség esetére. 
20190224_161914_1_fotor.jpgMost pedig nézzük, mire lesz szükségünk a mai recepthez:
1 zacskó (6 db-os) kész tortilla-lap 
400 gramm darált marhahús
1 fej vöröshagyma
1 babkonzerv kukoricával, paradicsomos mártásban
15 dkg fokhagymás karaj 
ízlés szerint csiperke gomba
3-4 evőkanál tejföl összekeverve egy kis sajtkrémmel
vaj
reszelt sajt
só, bors, szerecsendió, fokhagyma
A hagymát felaprítjuk, üvegesre dinszteljük. A felvágottat csíkokra vágjuk, kicsit megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst és az egészet összesütjük. Ha a hús elkészült, tegyük hozzá a felszeletelt gombát, hagyjuk a levét elfőni. 
Következik a konzerv, amit összekeverünk a gombás, húsos ragunkkal, 4-5 perc alatt készre főzzük. Sózzuk, borsózzuk, megbolondíthatjuk egy kis chilivel is akár.
A gombás ragut ezután rákenjük a tortilla-ra, és mint a palacsintát: feltekerjük. Egy kiolajozott tepsiben egymás mellé sorakoztatjuk őket, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt (8-12 perc) aranybarnára sütjük. Érdemes többször rápillantani, mert a vékony tészta könnyebben megég, nem árt óvatosnak lenni. 
Tálaláshoz mást nem használtam, mint a sajtkrémmel elkevert tejfölt, amihez kevertem egy gerezd fokhagymát is. Meglocsoltam vele a tortilla-t és voil'á: el is készült ez a laktató finomság, aminek az elkészítése tényleg nem tart tovább 20-30 percnél. 
Én mindenképpen buzdítalak Benneteket a fogyasztására, mert amellett, hogy villámgyorsan összedobható, sokféleképpen variálható finomság, számomra totál megunhatatlan.
Ti is szoktatok készíteni? Leggyakrabban milyet készítetek szívesen? Küldjétek a jobbnál-jobb tippeket, hogy tudjunk miből szemezgetni.
20190224_161914_1_fotor.jpgHa tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 



A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr9414651781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jozefgucci 2019.02.25. 09:46:53

Biztosan nagyon finom és ötletes ,de a 20 perces elkészítési idő nagyon valótlan .Mire a hús elkészül mindennel csak az maga húsz perc és akkor még nem sütöttünk ! :)

Schulz Veronika 2019.02.25. 12:54:55

@jozefgucci: Köszönöm a hozzászólást, körülbelül 10 perc a differenciál, a bejegyzésben eszerint módosítottam, nem szeretnék senkit sem félrevezetni. :)

tejfölösbableves 2019.02.25. 12:56:25

Arról nem is beszélve, hogy tök más van a képeken, mint a leírt recept ("mint a palacsintát: feltekerjük"). Nem tudom, miért jó ez, de a recept illetve a szerző teljesen hiteltelenné válik.

Schulz Veronika 2019.02.25. 13:03:51

@tejfölösbableves: Fogalmam sincs, hogy honnan jön az elképzelés, hogy a képen nem a leírt recept szerepel, próbálom értelmezni, hogy ennek mi lenne a lényege. Kérem, ha erre tudja a választ, szíveskedjen velem is megosztani :)
Az Ön által kiragadott részben a "mint" szó kellően hangsúlyos, azért bátorkodtam így írni, mert vannak kezdő háziasszonyok, akiknek pl. nem egyértelmű, hogy marad benne a töltelék. Ezért próbáltam szemléltetni a palacsinta feltekerésének módszerével. Ha valaki ezért hiteltelennek gondol... azzal nem tudok, és őszintén szólva, nem is akarok foglalkozni. :) Szerencsére a rendszeres olvasóink nem így látják. :)

Schulz Veronika 2019.02.25. 14:18:08

@balfaszokkal sáncoló: Alapesetben igen, de most a gyorsaság volt a fő szempont :)
süti beállítások módosítása