Saját Otthon Projekt

Október a kertben

Október a kertben

2019. 10. 05. Diamia8

Végérvényesen beköszöntött az igazi ősz, amellyel kötelezően együtt jár a sötétség és a várva várt eső is. Ugyanis nálunk óriási szárazság volt, ami miatt még szeptemberben is locsolnunk kellett, mivel életben szerettem volna tartani a nagy odafigyeléssel nevelgetett növénykéim.

Talán ki is jelenthetem, hogy az igazi kertészkedős időszak hamarosan lezárul, mert már csak a szokásos őszi munkálatok maradnak nekünk. Azonban ezeket már nem annyira kellemes körülmények között, leginkább hidegben és esőben kell majd elvégeznünk.

Ezért úgy gondolom, hogy az első kertészkedéssel töltött évet legemlékezetesebb módon egy blogra írt bejegyzéssel tudom lezárni. Hiszen rengeteget haladtunk a növényekkel teli álomkertünk irányába és még most ősszel is sok örömet okoz nekünk.

Teraszunk tavasz óta kapott egy használt tálalót, amely szépen elnyeli a legtöbbször használt cuccaink. Ezen kívül lényegi változások nem igazán történtek, csak az óriás kaktusz költözött be a TV-szobába téli álmot aludni, megszaporodtak az őszi virágok és vettem egy nagyobb méretű tököt is.

kert_oktober01.jpg

kert_oktober02.jpg

kert_oktober03.jpg

kert_oktober06.jpg

kert_oktober04.jpg

kert_oktober05.jpg

Még mindig sok helyen találunk virágokat a kertben, amelyek megtörik a zöld egyeduralmát:

kert_oktober09.jpg

kert_oktober08.jpg

kert_oktober07.jpg

kert_oktober11.jpg

kert_oktober10.jpg

kert_oktober17.jpg

kert_oktober22.jpg

kert_oktober21.jpg

kert_oktober19.jpg

A tavasszal ültetett eukaliptuszok hihetetlenül megnőttek és jövőre biztosan el fogják takarni a csúnya kerítést. A képen az is látszik, hogy már elkezdtük az ide tervezett ágyást, mert még most el szeretném ültetni azt a sok-sok tavaszi hagymás növényt. Remélem, hogy tavasszal igazián virágos lesz ezen a része is a kertnek!

kert_oktober12.jpg

dsc_5787.JPG

dsc_5800.JPG

Kijelenthetem, hogy az idei év legnagyobb projektje a garázs volt, mert tavasszal teljesen új tetőt kapott és most ősszel a Férjem készített neki egy új ablakot és még a tél beköszönte előtt megkapja az új garázskaput is. Ha lesz ideje a mesterembernek, akkor pedig a vakolás sem fog tavaszig várni:

dsc_5788.JPG

dsc_5789.JPG

kert_oktober16.jpg

A levendulák az idén háromszor is virágoztak és most csodás ezüst színükkel örvendeztetnek meg:

kert_oktober18.jpg

A kapu is kap végre elektromos nyitót. Előtte pedig megleptem egy flamingó japán juhart, ami lassú növekedéséről, kis termetéről és színpompás leveleiről nevezetes:

kert_oktober20.jpg

Jövőre is vannak terveim és már gyűjtögetem azokat a növénykéket, amelyeket ültetni szeretnék majd és a konyhakertet is szeretném kibővíteni, mert szerencsére ott is sikeresen zárult az első év. 

Amennyire féltem a kertészkedéstől, annyira megszerettem. A család el is nevezett Gazoló Gizinek, mert állandóan a gyomokat irtottam az ágyásokból. Egyébként ez annyira sikeres volt, hogy augusztus óta nem nagyon kell ezt a tevékenységet végeznem. :D :D

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4815200470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása