Saját Otthon Projekt

8 éves a Saját Otthon Projekt blog!

8 éves a Saját Otthon Projekt blog!

2019. 10. 24. Diamia8

Az utóbbi években rendre megfeledkeztünk a blog születésnapjáról, pedig az évek számának gyarapodásával együtt járna egy méltó ünneplés is. Sokan ilyenkor szépen számba veszik a fontosabb eseményeket és mérföldköveket. Valójában egyébként totálisan igazuk van! 

Ugyanis az élet minden területén érdemes időnként visszatekinteni, összegezni és levonni a tanulságokat. Ez alól nem lehet kivétel egy 8 éve tartó blog sem, így most idén igyekszem pótolni az elmúlt éveket.

boldog_szuletesnapot.jpg

Azonban valamilyen formában ez rendhagyó lesz, mert nem a szokásos dolgokról fogok mesélni, hanem elsősorban magamról, érzéseimről és a blogomhoz fűződő viszonyomról. Talán ennyire még sohasem engedtelek be Titeket a színfalak mögé, mert a tematikája szerint ez nem egy személyes blog, hanem elsősorban lakberendezéssel, csináld magad projektekkel és trendekkel foglalkozik szigorúan az én oldalamról közelítve.  (Persze szerintem egy blogot sohasem lehet/szabad szigorú tematika közé szorítani és engedni kell, hogy az alkotói szabadság megnyilvánuljon.)

Büszke vagyok a blogra, mert az évek alatt nagyon sokat fejlődött, növekedett és egyre több olvasót ért el. Ez pedig együtt járt egy külső nyomással is, ami elég hosszú ideig inspiráló volt számomra. Néha szinte hihetetlen volt, hogy ennyi ember olvassa egy-egy bejegyzésem és ennyi ember ad a véleményemre. Pillanatok alatt lett a mi kis hobbinkból egy olyan blog, amely már hirdetés szempontjából is érdekes lehet cégeknek. 

Arra azonban mindig figyeltünk, hogy csak olyanokkal dolgozzunk együtt, akikkel azonosulni tudunk és hitelesen mögé tudunk állni. Mindezek ellenére voltak időszakok, amikor nagyon jól kerestünk a bloggal, de őszintén szólva akkor kezdtem besokkalni a feladatokkal és a határidők nyomásával. Teljesen úgy éreztem, hogy nekem ennyit nem ér az egész. A polgári foglalkozásom ugyanis teljesen távol esik a lakberendezéstől és őszintén szólva nagyon szeretem. Nagy felelősség, de ugyanakkor tele van kihívásokkal és izgalmakkal. Ezek némely időszakban valóban nagyon leterhelnek, de a sikerek eddig mindenért kárpótoltak. 

Idén ráadásul sok személyes vonatkozású dolog is ért, amelyet meg kellett emésztenem és fel kellett dolgoznom. Hiszen minden változik és ennek folyományaként én is változom. Rá kellett ébrednem, hogy nem szabad korlátoznom a változásokat, hanem arra építve nyitottan be kell engedni az életembe az új dolgokat és el kell engednem a régieket. 

A blog szempontjából ez azt eredményezte, hogy jó sokáig nem írtam és ha a blogra gondoltam, akkor kirázott a hideg. Sőt! Még a lakberendezéstől, az alkotástól, az Instagramtól, a Facebooktól és mindentől tudatosan eltávolodtam. Végül rájöttem, hogy rosszul közelítem meg a dolgokat:

Hiszen nem én vagyok a blogért, hanem a blog van értem. Vissza kell térnem a gyökerekhez és akkor újra örömet fog okozni! 

Ez a felfedezés azonban nem törte meg rögtön a jeget. Kellett idő, amíg azt éreztem, hogy hiányzik a blog és van olyan mondanivalóm, amit nem bírok megamban tartani. A felfedezés azonban felszabadított bennem újra mindent és most végre újra szívesen írok. Csak arról és akkor, amikor mondanivalóm van és érzem felszabadultam!

Végre újra hobbi lett a blog, ami örömet okoz nekem. Lehet ez önzőnek tűnik elsőre, de akkor is ez a legfontosabb eleme. Ha pedig másokat is inspriál vagy ösztönöz vagy jókedvre vidít, az már csak hab a tortán.

A negatív kritika egyébként már nagyon régóta nem bánt. Nem zavar, ha másnak más tetszik, máshogy gondolkodik vagy éppen nem tudja elfogadni a véleményem. Ez így van rendjén, ettől szép a világ. ;-)

Azt mondják 7 évente megváltozik az ember, megújul, így a blognak is ezzel kell párhuzamosan kell alakulnia és változnia. Tehát készen állok az új kihívásokra és az új irányokra! 

Boldog 8. születésnapot Saját Otthon Projekt! 

A képet a Canván szerkesztettem.

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3615219838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása