Saját Otthon Projekt

Izgalmas és egyedi szálláshelyek borkedvelőknek

Izgalmas és egyedi szálláshelyek borkedvelőknek

2020. 01. 14. Diamia8

Igazán nagy borkedvelő hírében állok, mert már jó pár éve szinte csak bort iszom. Egy ideje a fehérbor a kedvenc, de cseppet sem duzzogva, azonban sokkal ritkábban megiszom a vöröset és ha esetleg nincs más, akkor a rozét is. 

Ebből kifolyólag szívesen látogatom Magyarország különböző borvidékeit, hogy megismerkedhessek azokkal a borokkal is, amelyeket elsősorban vagy csak kizárólagosan a pincéknél vagy helyi vinotékákban lehet megtalálni. 

Azonban ilyenkor nem csak a bor, hanem a környezet és a szállás sem utolsó szempont a választásnál. Ilyenkor mindig a Nívós Szállások honlapját veszem segítségül, mert Hermann Ágit, az oldal szerkesztőjét régóta ismerem az interneten keresztül és csalhatatlan érzéke van a legjobb és legkülönlegesebb szálláshelyek megtalálásában. Ráadásul az itt található helyek csak és kizárólag azért szerepelhetnek, mert egyedileg hívta meg őket a honlapra. Mindezt hitvallása is híven tükrözi:

"Az oldal az én személyes bakancslistám, inspirációm, kincsesládám, ami a hazai szálláskínálatot illeti. Dőlj hátra egy kellemes délután és gyere velem tervezgetni, álmodozni, újabb kedvenceket felfedezni!"

Mindemellett a bejegyzés nem tartalmaz semmilyen reklámot, mert szívből ajánlom a Nívós Szállást, ha tényleg valami újdonságra vágysz! ;-)

Visszatérve a borra és a szálláshelyekre tartsatok velem és lessetek be velem ebbe a 10 izgalmas szálláshelyre, ahol a borkedvelők is biztosan megtalálják számításukat! ;-) 

#1 - 5 Ház Borbirtok - Somlószőlős

Panoráma, csend, bor, naplemente és chill – ez az 5 Ház Borbirtok, ami a Somló északi lejtőjén, közvetlenül a vár alatt található. Öt stílusosan felújított présházban szállhatsz meg: mindegyik egy kis sziget, saját pincével. A birtokról és az apartmanok ablakából is páratlan kilátás nyílik a tájra, tiszta időben még az Alpokaljáig is ellátni.

Tartanak borkóstolókat és van egy hegybe süllyesztett 130 fős kupolatermük, ami gyakran ad otthont esküvőknek, családi buliknak vagy rendezvényeknek. A borbirtok maximálisan állatbarát, nem számítanak fel extra költséget utánuk.

5haz01.jpg

5haz02.jpg

5haz03.jpg

5haz04.jpg

5haz05.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/5-haz-borbirtok-somloszolos/

#2 - Kreinbacher Birtok (Somlóvásárhely)

A Kreinbacher Birtok stílusos úti cél a Balaton-felvidéken, ahol minden együtt van a zavartalan pihenéshez – a Somló lábánál egyszerre élvezheted a borokat és pezsgőket, a modern építészet és a közeli dűlők látványát. A 15 kényelmes, indusztriál stílusú szoba két épületben helyezkedik el, köztük egy két légterű apartman és egy lakosztály is várja a vendégeket.

Birtoklátogatási programokon megismerheted a borászatot és a tradicionális pezsgőkészítés minden lépését a szürettől a buborékok születésén át egészen a hosszú érlelésig. Az élményt bor- és pezsgőkóstoló zárja.

kreinbacher01.jpg

kreinbacher02.jpg

kreinbacher03.jpg

kreinbacher04.jpg

kreinbacher05.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/kreinbacher-birtok-somlovasarhely/

#3 - Borház Apartman (Eger)

Ez a kedves kis apartmanház Eger egyik csendes utcácskájában található, egy ódon pincesor présházai és pincéi közt, közel a Belvároshoz és a Szépasszony-völgyhöz is. Tökéletes hely a pihenéshez és a kikapcsolódáshoz. Az apartmanház földszintjén található a konyha és a nappali egy légtérben és a különleges, rusztikus fürdő a zuhanyzóval.

A felső szinten egy négyszemélyes hálórészt alakítottak ki mesés környezetben, napozóterasszal és egy kedves kis kerttel. A ház hangulata a fenyőgerendákkal és az ódon téglákkal mindenkit elvarázsol.

borhaz01.jpg

borhaz02.jpg

borhaz03.jpg

borhaz04.jpg

borhaz05.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/borhaz-apartman-eger/

#4 -  Bacchus Apartman – Borbarlang (Badacsony)

A Badacsony hegy szoknyáján, szőlőskertek ölelésben, de a központtól és a strandoktól csak 10 percnyi járásra pihenjetsz gróf mezőszegedi Szegedy Georgina egykori villájában és az újonnan épült nyári lakban, 4 romantikus, balatoni panorámás apartmannal.

Az új apartmanok a fehér shabby chic és vintage bútorokat kiegészítő lágy színek és díszítőelemek alapján a Nefelejcs, Rózsa és Levendula nevet kapták. A szobákat a háziasszony által összegyűjtött, vagy éppen saját maga által felújított ill. készített bútorok, kiegészítők és dísztárgyak teszik egyedivé.

Minden apartmanból és a teraszokról is csodálatos panoráma nyílik a Balatonra. A gyermekeket játszótér, játszósarok, könyvek valamint kül- és beltéri játékok várják. A főépület 100 éves pincéjében kialakított Borbarlang Vinotékában nagy választékban megtalálhatóak (és fogyaszthatók) a Badacsony Régió legismertebb gazdáinak borai, jó néhány muzeális szőlészeti és borászati eszköz társaságában.

bacchus01.jpg

bacchus011.jpg

bacchus02.jpg

bacchus03.jpg

bacchus04.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/bacchus-apartman-borbarlang-vinoteka-badacsony/ 

#5 - Dióliget – Diófácska Présház (Lovasberény)

A Dióliget egy mesés 3 hektáros birtok, mely Lovasberényben a Szőlőhegyen található, csupán 55km-re Budapesttől. A birtok közel 300 diófájával, gyönyörű panorámájával, kis kőházaival, kedves állataival, vidéki hangulatával minden látogató szívét rabul ejti.

A vendégház ideális egy 4 fős család számára, de kisgyerekek esetében több mindenre is oda kell figyelni – az emeletre és a pincébe vezető lépcsőre, illetve a kandalló működése esetén a forró kandallóablakra. A Présház légkondicionált.

dioliget01.jpg

dioliget02.jpg

dioliget03.jpg

dioliget04.jpg

dioliget05.jpg

Érdeklődés és foglalás:  https://nivos-szallasok.hu/dioliget-diofacska-preshaz-lovasbereny/

#6 -  Öreghegyi Apartmanházak – Vadászház (Vindornyalak)

Kétszemélyes ház, erdőhöz közel, csodás panorámával a Rezi várra és az előtte elfekvő völgyre. A házból kilépve a szőlőültetvény mellett találjuk magunkat és kedvünkre csemegézhetünk az Otelló szőlőből. A ház előtt található kiülőn órákat el lehet tölteni olvasgatva vagy egy Pazar vacsorát eltöltve, kedvesünk társaságában. Az épületben egy tágas franciaágyas szoba található, jól felszerelt konyhával étkezőasztallal és egy zuhanyzós fürdőszoba toalettel.

Egy környezet, ahová az üzletemberek elmenekülhetnek a feszült, stresszes mindennapok elől. Ideális közeg a relaxációhoz, a feltöltődéshez – ahol újraértelmezhetik aszabadidő fogalmát. 

oreghegyi01.jpg

oreghegyi02.jpg

oreghegyi04.jpg

oreghegyi05.jpg

oreghegyi3.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/oreghegyi-apartmanhazak-vindornyalak-vadaszhaz/

#7 - Öreghegyi Apartmanházak – Öreg pincés ház (Vindornyalak)

A Vadászház közelében, kellemes, zöld környezetben fekszik. Mellette található a zöldséges kert és a ház korhű pincéjében pedig a saját otelló borunk várja elkerülhetetlen sorsát. A házban található előszoba, tágas, jól felszerelt konyha étkezőasztallal, tágas franciaágyas szoba, fürdőszoba zuhanyzóval toalettel. A fedett terasz padokkal, asztallal, alkalmas délutáni, esti beszélgetésekre, falatozásra.

pinceshaz01.jpg

pinceshaz02.jpg

pinceshaz03jpg.jpg

pinceshaz04.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/oreghegyi-apartmanhazak-vindornyalak-oreg-pinces-haz/

#8 - Patóhegyi Borházfalu (Petrikeresztúr)

Petrikeresztúr falucska szőlőhegyén 6 régi borospince egy merészet álmodó család áldozatos munkájaként kedves, hangulatos apartmanházként született újjá. A kis házak szeretettel várják a természetet és nyugalmat szerető, pihenni vágyó vendégeiket. A legkíváncsibbaknak talán elárulják Patóhegy legendáját is…

patohegy01.jpg

patohegy03.jpg

patohegy04.jpg

patohegy05.jpg

patohegyi02.jpg

 Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/patohegyi-borhazfalu-petrikeresztur/

#9 - Villa Szent Jakab (Vászoly)

Vászoly egy 260 lelket számláló meseszép kis falu a Balaton-felvidéki Nemzeti Park szívében. Az apró völgy, amelyben szerényen meghúzódik, erdőkkel, patakokkal, friss vizű forrásokkal ölelt. Az erdők, mezők, vadvirágos illatos rétek lágy ritmusban váltakoznak a szépen ívelt dombokkal, melyeket dúsan tarkítanak szőlők és borospincék.

A falu egyik legszebb részén, közvetlenül a Katolikus templom szomszédságában áll a Villa Szent Jakab, mely 6 kisebb – nagyobb fürdőszobás, ízlésésen, kényelmesen berendezett szobával rendelkezik. Minden szobához tartozik led TV és ingyenes WiFi, egész évben foglalható.

szentjaka01.jpg

szentjaka02.jpg

szentjaka03.jpg

szentjaka04.jpg

 Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/villa-szent-jakab-vaszoly/

#10 - Matievics Borászat és Vendégház (Szálka)

A borászat és vendégház a Szekszárdi-dombvidék szívében, Szálka határában található egy gyönyörű fekvésű, háromhektáros birtokon. A lenyűgöző panorámába harmonikusan illeszkedik a falu építészeti hagyományait folytató épület és a mai kor ízlésének is megfelelő, de időtálló stílusú belső kialakítás. A másfél hektárnyi saját telepítésű szőlő mellett a gyümölcsös, az istálló lakói – lovak és két wallisi bárány – meg persze a pince előtti borkóstoló terasz nyújtanak lehetőséget a kikapcsolódásra.

Harmonikusan berendezett szobái 2-3 fő elszállásolására alkalmasak, két szoba egybenyitható így akár 6 fős baráti társaság vagy nagyobb család is helyet talál. 

matievics01.jpg

matievics02.jpg

matievics03.jpg

matievics04.jpg

matievics05.jpg

Érdeklődés és foglalás: https://nivos-szallasok.hu/matievics-boraszat-es-vendeghaz-szalka/

Remélem, hogy tetszett ez a kis gyűjtés! Legyen még szállásos bejegyzés?

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr8515284082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása