Saját Otthon Projekt

Karácsony utáni dekoráció a nappalinkban

Karácsony utáni dekoráció a nappalinkban

2021. 01. 19. Diamia8

Minden évben amennyire várom a karácsonyt, annyira vágyom utána a letisztultságra. Hiszen a karácsony a varázslatról szól, amihez hozzátartozik a csillogás és az olykor eltúlzott dekoráció is. 

Január elején el is kezdem óvatosan eltüntetni a dekorációt és akkor fejezem be, amikor a karácsonyfának is búcsút intünk. Ilyenkor azonban jogosan tehetjük fel a kérdést: Karácsony kipipálva, de húsvét még messze! Hogyan dekoráljunk akkor most?

20210112_112815.jpg

Márpedig a tél igazán még csak most érkezett el és még kitart legalább március közepéig, amikor már bátran lehet készülni a húsvétra. Ilyenkor én az alábbi módszereket vetem be és ezzel el is kerülhetjük a plusz költségeket:

  • Érdemes a fényfüzéreket még meghagyni, mert délutánonként még mindig sötét van és jól esik bekapcsolni. (Egyébként ezzel az idén nem éltem, mert valahogy most idegesített volna.)
  • Képeknek direkt téli, havas tájképeseket raktam ki, mert ez még karácsony után is aktuális. Az egyedüli karácsonyi feliratos helyett pedig festettem egy téli feliratosat. (itt tudjátok meglesni)
  • A fényfüzérek mellett maradhatnak a gyertyák is minden mennyiségben. Szintén segítenek átvészelni a sötétséget.
  • A természetes dekorációk, mint például a tobozok, fahéj és egyéb hasonlók maradhatnak, de érdemes valamilyen babérlombú örökzöldet is egy vázába helyezni.
  • Nálunk kint maradt egy szarvas és pár minimál fenyőfa, de ez is szimplán lehet téli hangulat.
  • Eljött az ideje a tavaszi hagymás virágoknak is, amelyek jó áron kaphatóak ilyenkor mindenhol. Elvirágzás után pedig a kertben szoktam őket elültetni.
  • A január az a hónap, amikor végre újra lehet kapni tulipánt. Ez a kedvenc virágom, így ilyenkor mindig veszek a vázába. Sajnos Zokni nagyon szereti megenni, de az eukaliptusz ág trükk tökéletesen bevált. Ráadásul most már mindig van utánpótlás a kertünkből.

Idén valahogy natúr árnyalatokra vágytam, így mind a textilek, mind a kiegészítőket így próbáltam összerakni. Semmi új tárgy nincs benne, de mégis más a hangulata a nappalinak. Néha tényleg elég, csak átpakolni ezt-azt, aztán már örülünk is a változásnak. Ti hogyan dekoráltok ilyenkor?

20210112_112830.jpg

20210112_112735.jpg

20210112_112743.jpg

20210112_112747.jpg

20210112_112855.jpg

20210112_112911.jpg

20210112_112837.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr716393034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása