Még a télen rendeltem 2 csomag FIMO kiégethető gyurmát és már akkor biztos voltam benne, hogy a húsvétfára fogok belőle felakasztható tojásokat készíteni a Hédivel közösen. Nagyon kíváncsi voltam az eredményre, mert 2 éve karácsonyra már készítettem szódabikarbónából gyurmát és remekül bevált.
Így összehasonlítva a házi készítésű gyurmával a FIMO gyurma csalódás volt. Annyira kemény volt, hogy mire formázhatóvá vált véraláfutásos lett a kezem és így a Hédinek sem volt igazi móka. Mindezek után már meg sem említem, hogy a kiégethető gyurma fajlagosan mennyivel többe kerül összehasonlítva házi készítésű társával.
Végül is azért csak fel tudtuk akasztani a húsvétfára a díszeket:
Hozzávalók:
- Fimo gyurma - nekünk sima és márványos volt
- csipke a mintákhoz
- sodrófa
- tojás sablon, amivel szép tojásformát tudunk körbevágni
- szívószál a tojások kilyukasztásához
Elkészítése:
1. Próbáljuk formázhatóvá gyúrni a gyurmát a kezünkkel. Ha sikerült, akkor gyúrjuk ki a sodrófával és a sablonnal vágjuk ki a tojásformákat. Aztán a a csipkemintát is sodorjuk rá a tojásra:
2. Ha elkészültek a tojások, akkor helyezzük sütőpapírra és tegyük sütőbe. Majd ki kell sütni 110C-on 30 percig:
Ha kivártuk az időt, akkor kész is és mehet az akasztás:
Közelről ilyenek:
Azért a maradékból még egy ilyen cuki nyuszit is gyúrtam:
Nektek is hasonló a tapasztalatotok ezzel a gyurmával?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Garzon - lakberendezési blog 2015.04.01. 19:56:53
diamia8 2015.04.02. 13:47:00