Épp most értem haza a piacról, röpke 2 órát töltöttem el. Annyi gyönyörűségből lehet válogatni, minden új, minden friss, ropogós. Megérkezett az újburgonya is, vettem is belőle, szerintem gyorsan el fog fogyni.
Imádom a petrezselymes újburgonyát, köretként, egy jó kis rántott husi mellé, paradicsom salátával. De nézzük, mi mindenre lehet még felhasználni:
Ha már rántott vagy sült hús készül, kitalálhatunk másféle köretet a megszokotton kívül. Szerintem Ő akár főételként is megállja a helyét. Nincs más dolgunk, mint bevagdosni a burgonyát, sajtszeletekkel megtöltjük, tetejét kis tejföllel meglocsoljuk, fűszerezzük és megsütjük:
Frissítő krémlevest is készíthetünk belőle, természetesen új hozzávalókból:
Salátaként is tökéletesen megállja a helyét:
Egy fárasztó nap után ha úgy érkezel haza a munkából, hogy semmi kedved főzni, válassz olyan ételt, amit szinte csak bele kell dobálni a tepsibe és kész. Gyerekjáték is lehet a főzés, egy ilyen egytálétellel mindenkit leveszel a lábáról:
Hússal vagy hallal pedig tökéletes párost alkotnak:
Szereted a tengeri herkentyűket? Készíts mellé burgonyából egy kis kiegészítőt, nem fogod megbánni!
Végül, de nem utolsósorban: Vájd ki a burgonya belsejét, készíts egy masszát tetszőleges hozzávalókból és a kikapart burgonyabelsővel. Töltsd vissza, reszelj rá sajtot és süsd meg. Az eredmény fantasztikus lesz:
Ha van kedvetek, készítsétek el bátran, bármelyiket, egyik sem nagy ördöngősség!
Jó étvágyat hozzá!
A képek forrásait rájuk pöttyintve találjátok.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.