Saját Otthon Projekt

Karakteres újépítésű otthon Dániából

Karakteres újépítésű otthon Dániából

2015. 10. 08. Diamia8

Mostanában teljesen beleszerelmesedtem a régi házakba, mert mindegyiknek lelke és karaktere van. Teljesen ugyanezt gondolta Louise és Jeppe, akik kifejezetten ódon falak között képzelték el a családi életüket.

Hosszú keresgélés után azonban csalódniuk kellett, mert olyan jó állapotban lévő házat, ami a költségvetésükbe belefért volna sehol sem találtak. Ekkor döntöttek az újépítésű ház mellett, de továbbra is ragaszkodtak ahhoz, hogy nem egy sablonos, tucat otthont hoznak létre, hanem inkább megtöltik saját személyiségükkel. 

Megvásároltak egy 2007-ben épült, akkor még teljesen üres házat, ami funkcionálisan megfelelt elképzelésüknek. Ráadásul csodálatos kilátás tárult eléjük a közeli erdőre és egy tóra. Meglepő módon nagyon élvezték, hogy minden új a házban és nem idegenkedtek attól, hogy a ház külsőre teljesen letisztult vonalú:

134

Úgy döntöttek, hogy karaktert és személyiséget a saját maguk alkotta tárgyakon és bútorokon keresztül adnak majd az otthonuknak. A belső tereket skandináv stílusban álmodták meg, amit minőségi bútorokkal és színes kiegészítőkkel terveztek megbolondítani. Azért csak a kiegészítők lettek színesek, hogy hangulattól függően tudják cserélgetni:

77

58

215

Az étkező a teraszra néző hatalmas ablakok előtt kapott helyet, hogy a sötét téli hónapokban is természetes fény mellett tudjon a család együtt étkezni:

310

48

A konyha nagyon letisztult vonalú és U alakú. Az egyik oldalról az étkező, a másik oldalon a nappali határolja. A nappali felöli részén még egy, a gyors reggeliknek tökéletesen megfelelő pultot is elhelyzetek 2 bárszékkel:

126

Az elemeti részben kaptott helyet a szülői hálószoba, a gyerekszoba és a dolgozószoba is:

106

1110

A dolgozószoba is mosolyt csal az arcunkra a sok-sok személyes fotóval és apró kiegészítővel:

87

96

A fürdőszoba igazán minimál lett, mert a mindent elnyelő mosdópultban rejtették el a legtöbb használati tárgyat és csak a mindennapos használatú és mutatós darabokat hagyták elő:

127

A hatalmas terasz szerves részévé vált otthonuknak, mert tavasztól késő őszig kint töltik legtöbb idejüket. Itt étkeznek és gyakran rendeznek kerti partikat is:

154

144

Igazán irigylésre méltó otthont varázsoltak ebből az újépítésű házból. Ez eredeti terveiknek megfelelően sikerült megtölteni élettel és vidámsággal. Bátran lehet utánozni, ha Ti is újépítésű otthont terveztek vásárolni a közeljövőben!

A képek forrásait itt találjátok:

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr7012573359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása