Saját Otthon Projekt

Egy öreg malom átalakulása családi otthonná

Egy öreg malom átalakulása családi otthonná

2016. 10. 27. Diamia8

Különösen vonzódom a régi épületekhez és álmaim között szerepel, hogy egyszer ajd én is egy öreg, de szuperül felújított ház tulajdonosa lehetek.

A svéd Tove és Joakim szinte valóra is váltotta az álmom, mert egy öreg malmot újítottak fel nem kevés munkával. Első alkalommal, amikor beléptek az épületbe, rögtön megfogta őket a sok-sok fény, amely csak úgy áradt be a rengeteg ablakon keresztül. 

Onnantól kezdve már nem volt menekülés, mert már képzeletükben megjelent az idilli családi fészek képe, ahol 2 ikerlányukkal boldogan éldegélnek.

A méreteire igazán nem lehet panasz, hiszen 300 nm-es tér bőven elegendő egy családnak, sőt akár több generáció is tud együtt élni ekkora alapterületen. A malom egyébként még az 1970-es években is működött, de azóta üresen állt. Ez pedig az állagában jelentős romlást idézett elő és így a felújítás is nagyobb volumenű lett, amely végül 18 hónapon keresztül tartott. 

A végeredmény azonban minden erőfeszítést megért, mert egy olyan különleges családi otthon vált belőle, amelyben megőrizték a régi lépcsőt, sok helyen láthatóvá tették a köveket, amelyekből épült a ház. A modern stílust pedig szuperül ötvözték a ház múltjával. 

dsc_6958-pb4gr6rqyytasctyykd0fg

dsc_6869-hcrfnm7_w-438nlaittkyg

dsc_6901-pas5xe2ygy5sxnsetzhtqq

dsc_7100-mpky0c_p7oje0gpvots6cq

dsc_9612-hxy2facxoiphlcuibshoqq

dsc_7219-d9qatrzuy2ol_gfkd4v2pg

dsc_9572-fdwd5f69oj29xxqmkdoxnw

Fotók: Rebecca Martyn

Forrás: boligpluss.no

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5012574075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása