Saját Otthon Projekt

5+1 recept, melyet nem csak novemberben készíthetünk

5+1 recept, melyet nem csak novemberben készíthetünk

2016. 11. 04. Schulz Veronika

Minden évben, november 11-én, (jó esetben) elérkezik a bizonyos Márton-nap, mely a 40 napos karácsonyi böjt előtti utolsó ünnepnapja. Ilyenkor az emberek, jó szokáshoz híven még egy utolsó, igazit mulatnak, mondjuk úgy, ha már gasztronómiáról van szó, hogy "belecsapnak a lecsóba".

Ezen a napon nem csak erről a bizonyos szárnyasról, azaz a libáról van szó. Ne feledkezzünk meg az újborról sem, amelyről azt tartják, hogy novemberre kiforr, így ezzel szokás koccintani. Bevallom, én ezt a részét jobban várom, mint a libát!  :P

Mindenesetre arra gondoltam, kutatok pár receptet, amelyek ilyenkor kerülnek az asztalokra, hátha, valakinek még nincs ötlete, mivel is készüljön a várható rokon-rohamra. :) :)

Én azt mondom, nem feltétlenül kell a régi, megszokott ételeket elkészíteni, nyugodtan újíthatunk, változtathatunk a szokásokon. A liba, akkor is liba marad. :)

Szerintem kár lenne kihagyni ezt a liba steak-et, igen, jól látjátok, liba -steak. :) rizzsel és meggyszósszal tálalva. Nem szokványos, ugye?

22419920-gourmet-ballotine-of-goose-steak-serve-with-rice-and-cherry-sauce-stock-photo

Választhatunk egy elegáns, egyben sült liba receptet, így a család biztosan nem marad éhen:

martinigans

Eszetekbe jutott valaha, hogy a vadast nem marhából, hanem libából készítsétek? Nem? Most itt a remek alkalom, hogy kipróbáljátok! :)

aaac5b4191816995d659dfb4696dae16

A zöldségekkel is tökéletes párost alkothatnak, mint például ez a liba hússal töltött padlizsán. Szemet gyönyörködtet:

toltott_padlizsan

Ez a csoda, az abszolút favoritom. Csodás színek, szinte érzem az illatát, érzem benne az ősz ízeit. A teljesség igénye nélkül merem állítani: Zseniális, már a puszta látványa is!

sult-csirke-hagymas-tejszines-gesztenyeraguval

Végül, de nem utolsó sorban, gondoljunk az édesszájúakra is, mert valljuk be, az nem maradhat el. És mi sem dukálna jobban ehhez az alkalomhoz, mint a Márton szelet:

marton-szelet-2

Remélem, valamelyest tudtam segíteni az ötletelésben, de ha van olyan receptetek, amelyet szívesen megosztanátok, ne habozzatok! Ide vele! :)

A képek forrásait szokás szerint, rájuk pöttyintve találjátok! ;)

Ja, valamint, Boldog Márton napot! :D

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4112574101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása