Saját Otthon Projekt

Ha besárgult a régi szellőző, akkor bátran újítsd fel!

Ha besárgult a régi szellőző, akkor bátran újítsd fel!

2017. 09. 04. Diamia8

Ha valaki a nyáron lakásfelújításra adta a fejét, az biztosan tudja, hogy néha a legapróbb részletek teszik fel az i-re a pontot. Hiába lenne felújítva egy panelban a fürdőszobai és a WC ajtó, ha a szellőzők ugyanolyan besárgultan kerülnének vissza a helyükre.

A barátnőm ezért kérte a segítségemet, mert tudta, hogy lassan már tényleg "festés guru" leszek.:D A viccet félretéve néha már tényleg azt érzem, hogy adjanak bármit, én átfújom. Sőt, néha késztetést érzek, hogy új felületeken és anyagokon kísérletezzek.

Most azonban nem nagyon kellett kísérleteznem, csak a fehér színű Pinty Plus krétafestéket használnom. Elején nehezen győztem meg a barátnőmet, hogy jó lesz ez a fehér és nem fog rikítani a selyemfényű ajtón, de az eredmény végül engem igazolt. Szinte tökéletesen ugyanolyan árnyalatú lett, mint maga az ajtó és be is simul. Ugye, hogy megérte nekiállni?

szellozo_felujitas.jpg

Elhiszitek, hogy ilyen sárga volt előtte? Óriási a különbség:

szellozo_felujitas3.jpg

Mennyivel jobban mutat most és sehol egy megfolyás vagy egyenetlenség? Ezért is szeretek festéksprayt használni:

szellozo_felujitas2.jpg

szellozo_felujitas1.jpg

Hozzávalók:

szellozo_felujitas6.jpg

Elkészítése:

1. Legelőször is jó alaposan mossuk meg a rácsokat, hogy portalanok és zsírtalanok legyenek:

szellozo_felujitas5.jpg

2. Száradás után neki is állhatunk az alapozásnak. Nem kell csiszolni a felületet, mert azzal csak összekarcolnánk a rácsokat. Egyenletesen vigyük fel rá a műanyag alapozót és várjunk egy napot a száradással. 

Az alapozó fogja nekünk biztosítani, hogy majd a festék megfelelően tapadjon.

3. Két rétegben fújtam fel a krétafestéket és minden probléma nélkül ment az egész. Arra figyeljünk, hogy megfelelő távolságból fújjunk, minimum 20 cm-ről.

4. A képpel ellentétben végül csak megtaláltam a krétafestékhez tartozó matt lakkot, így azt használtam a fixáláshoz.

Nagyon izgultam, mert nem szerettem volna elrontani, de végül totál elégedett voltam a végeredménnyel. Bátran merem ajánlani, hogy álljatok neki Ti is! :)

szellozo_felujitas.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr712798850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása