Saját Otthon Projekt

Váltsunk! Legyen műanyag helyett inkább biokompozit!

Váltsunk! Legyen műanyag helyett inkább biokompozit!

2018. 08. 31. Schulz Veronika

Két héttel ezelőtt osztottam meg a blogon ezt a bejegyzést, amit Ti is üdvözölve fogadtatok. Véleményeztetek, kommenteltetek. Kifejezetten örülök, hogy a közvetlen környezetemben is egyre többen kezdenek foglalkozni a környezetvédelem fontos kérdésével.
ac0b1f03-066d-481a-a6f9-720867f3d58d.jpegJelen esetben nem az országos, vagy bármilyen nagyobb közösségi megmozdulásokra gondolok. Véleményem szerint első sorban az emberek fejében kell rendet tenni, sajnos még mindig nagyon sokan nem mérik fel a helyzet súlyát: Ha ez így megy tovább, nemsokára beledöglünk a rengeteg műanyag és egyéb szemétbe. 
Ha az első lépésen túljutottunk, utána érdemes a tettek mezejére lépni.
hulladekkezelesi_piramis.jpgKezdjük el az otthonunkat környezetkímélő-üzemmódba állítani. Ahogy a korábbi bejegyzésben is szóba került: Égetően fontos csökkentenünk a műanyag szatyrok használatát, egyáltalán: A bármilyen műanyagok használatát csökkenteni kell. Sok helyen még mindig felmerül a kérdés: "Oké, de mivel tudom kiváltani, helyettesíteni?"

Ha semmi esetre sem szeretnénk lemondani a műanyag szatyrokról, érdemes kicsit kutakodni az interneten, hiszen rengeteg lehetőség kínálkozik, csak meg kell őket találni. 
pla_alap.jpg
Tudtátok például, hogy egyes webshopokban már vásárolhatunk biológiai úton lebomló műanyag szatyrokat? Ha pedig kisebb mennyiségre lenne szükségünk, itt is érdemes körülnézni (ez csak egy termék a növényi alapú,lebomló/komposztálható 300 termékünk közül.) Ezek a termékek megújuló forrásból származó, kukoricakeményítőből, burgonyakeményítőből, cukornádból vagy cukorrépából is előállíthatóak, amelyek a nedves földben nagyjából 8 nap alatt bomlanak le. Azért ez sokkal jobban hangzik, a korábbi adatokhoz képest.. Ráadásul ha szeretnénk, egyedi grafikával is rendelhetjük, így egy egyszerű biokompozitból trendi kiegészítőt varázsolhatunk. (Lehet, hogy valakinek ez is fontos szempont, emiatt emeltem ki külön ezt a lehetőséget is ;) )
Első körben mindenképpen az emberek gondolkodását és hozzáállását kellene megváltoztatni. Sajnos úgy tűnik, ez a legnehezebb feladat, én azonban bizakodom és remélem, hogy a cselekvéshez még nincs késő. Kis dolgokkal igenis nagy dolgokat tudunk elérni. Ha már azzal, hogy lebomló polimerből készített zacskóval megyünk  a boltba, nem hozzuk el azt a fránya nylon-zacskót, hozzá tudunk tenni az aktuális helyzet javításához.. Miért ne tennénk meg? Nem nagy fáradtság, nem vállalhatatlan kiadás. 

cassava-bag_1.jpg

envigreen_organikus_kornyezetbarat_lebomlo_novenyi_zacsko_india_feltalalo_video_eheto-eldobhato-2016-uj_vilagtudat.jpg

reusable-bags.jpg

Tegyünk még most a szennyezettség ellen, magunk, családunk és utódaink érdekében is! Kifizetődik, ígérem! ;)

A képek forrásait, mint mindig, rájuk pöttyintve találjátok!

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3114214145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása