Saját Otthon Projekt

Pikk-pakk tavaszi dekoráció költséghatékonyan

Pikk-pakk tavaszi dekoráció költséghatékonyan

2020. 03. 21. Diamia8

A hosszú és szürke tél után mindig igazán felüdülés a tavasz, amely meghozza a várva-várt színeket és a természet megújulását. Érdemes ilyenkor otthonunkba is becsempészni ugyanezt hangulatot, mert lelkünkre is pozitívan fog hatni és messzire elűzi a téli depressziót maradékát is.

Természetesen ez nem azt jelenti, hogy mindent dobjunk ki és alakítsuk át az egész házat! Hiszen már egy picike átalakítás is órási változást jelenthet a benti térben és vele együtt a hangulatunkban.

Ilyenkor érdemes a sárga különféle árnyalataihoz és a a pasztell színekhez nyúlni. Keressük elő a vidám, tavaszias hangulatú textíliáinkat és cseréljük le a télies, komorabb árnyalatú díszpárnáinkat! Bátran keverjük a színeket és a textúrákat, mert minél színesebb, annál melegebb és vidámabb lesz a végeredmény!

story_tavasz_pasztell.jpg

Szinte minden nagyobb szupermarketben megtalálhatóak a tavaszi hagymások vagy cserépben vagy vágott virág formájában. Nálunk minden évben, mind a két fajta szerves részét képezik a dekorációnak, mert illatával és színeivel teljesen el tudnak varázsolni. A hagymás változatok nagy előnye pedig, hogy kiültetve a rákövetkező évben a kertben örvendeztetnek meg bennünket csodás virágokkal.

story_tavasz_viragok.jpg

story_tavasz_viragok3.jpg

story_tavasz_viragok4.jpg

story_tavasz_viragok5.jpg

Amúgy is közel állnak hozzám a pasztell árnyalatok, de ilyenkor hatványozottan megjelennek a nappaliban is. Lecserélem a nappaliban található képeket rózsaszínes, zöldes árnyalatúakra és hasonló árnyalatú kiegészítőket pakolok ki a komódra. Nem kell túlzásokba esni, mert itt is hatványozottan érvényesül a kevesebb, az több elve. Ha nem találunk tavaszias színű kiegészítőket, akkor egy kis festékspray segítségével pillanatok alatt orvosolhatjuk a problémát. A festékspray tényleg a legegyszerűbb módja és ha 25-30 cm távolságról fújjuk, akkor tudjuk elrontani. Másik fontos kitétel, hogy a felületet zsírtalanítani kell a művelet előtt az egyenletes fedés végett.

story_tavasz_viragok2.jpg

Az évek során szinte mindenki rengeteg húsvéti dekorációs kelléket gyűjt össze, amelyet érdemes már jóval az ünnep előtt elővenni és a tavaszi dekoráció részeként is használni. A kerámia nyuszik, tojások ugyanis mindenkinek a tavaszt juttatják eszébe és így elég lesz egyszer megalkotni a dekorációt. Érdemes itt is a festékspray segítségével fújni a tojásokat vagy használhatunk matricákat, szárított növényeket vagy akár tetoválás matricákat is a díszítésükhöz.

story_tavasz_husvet.jpg

story_tavasz_husvet2.jpg

Gyerekekkel pedig pikk-pakk alkothatunk különféle állatos tojásokat, csak alkoholos filc és különféle méretű pompomok kellenek hozzá. Mintaként a tavaly készített tojásaim lehetnek segítségükre és dekorációként hasznosítva biztosan minden gyerkőcnek kedvence lesz. Részletesebb leírás az eredeti bejegyzésemhez a képre kattintva érhettek el.

story_tavasz_diy_tojas1_1.jpg

Igazán költséghatékony megoldás, ha kertben található gyümölcsfáról metszéskor levágott gallyakat vázába tesszük. A meleg szoba hatására pillanatok alatt kivirágoznak és látványukkal hozzájárulnak a tavaszias hangulathoz.

story_tavasz_agak.jpg

Ha beszerzünk pár barkaágat, akkor inkább ne tegyük vízbe, mert sokkal tartósabb lesz és nem kell majd cserélgetni. Már húsvét előtt is felakaszthatunk rá pillangókat, virágokat, de akár a húsvéti tojásokat is.

Ugyanakkor nem csak a nappaliba lehet becsempészni a tavaszt, hanem érdemes az étkezőasztalra is külön hangsúlyt fektetni. A természetes anyagú kiegészítők az idei évben még fokozottabban előtérbe kerülnek, így világos asztalterítő mellé válasszunk ilyen alapanyagú tányéralátéteket. A tavaszi hangulatról pedig egy-egy csokor virág és a tavaszias mintájú szalvéta fog kiválóan gondoskodik. Ha van pasztell árnyalatú poharunk, akkor egészítsük ki vele a terítéket!

story_tavasz_teritek.jpgstory_tavasz_teritek2.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1315466360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása