Saját Otthon Projekt

Random képek a májusi kertünkről

Random képek a májusi kertünkről

2020. 05. 26. Diamia8

Május az egyik kedvenc évszakom, mert ilyenkor már minden zöldbe borult és a hőmérséklet is számomra a tökéletes tartományban ingadozik. Ráadásul az elkeserítően száraz április után végre esőkkel örvendeztetett minket a természet, amitől a kertünk igazán be tudott indulni.

Pontosan 2 éve kötöttük a szerződés a házunkra és utána augusztus végén költöztünk be. Addigra a kert borzasztóan elhanyagolt állapotba került és a gazok vették át az uralmat. Tudtuk, hogy sok munka lesz majd, ha igazán rendbe szeretnénk tenni.

Az igazat megvallva sohasem érdeklődtem a kertészkedés iránt. Pedig lett volna kitől tanulni és hol gyakorolni! Akkor biztosan könnyebb lenne most, de hát innen szép nyerni! ;-)

A legviccesebb az egészben, hogy menet közben megszerettem kertészkedni, mert kikapcsol és a legjobb stresszoldó. Szinte minden nap elbogarászok, teszek-veszek és legbelül sajnálom, hogy tavaly szinte minden gazt kiirtottam... Idén már szinte soha sem találok az ágyásokban elpusztítandó betolakodót. Nem is meglepő, hogy tavaly nyáron a család elnevezett Gazoló Gizinek! :D

Az idén tavasszal jutottunk el odáig, hogy  megvannak az alapok és most már csak várni kell, hogy az elültetett növények szépen növekedjenek. A cél egy igazán buja növényzettel bíró kert, amelyre minden évszakban jó ránézni.

A rendszeres dokumentálás pedig azért fontos számomra, hogy majd ha visszanézzük a régi képeket, akkor szembesüljünk majd az óriási változással. Nekem már most is tetszik, de szeretném látni, hogy a terveim beteljesülnek!

kertunk_majusban_01.jpg

kertunk_majusban_02.jpg

kertunk_majusban_03.jpg

Az előző tulajdonos itt hagyott egy hokedlit, ami előkerült a garázsból. A Férjem lecsiszolta, megragasztotta és most a teraszra került, mint virágállvány és lerakóasztal. Eredetileg festettem volna, de tetszik ilyen kopottasan:

kertunk_majusban_04.jpg

kertunk_majusban_05.jpg

A tavaly ültetett levendulák az idén már teljesen uralmuk alá vonták az ágyást és csodásan festenek. Az illatuk pedig akkor is csodás, amikor még nem is virágoznak:

kertunk_majusban_14.jpg

kertunk_majusban_15.jpg

kertunk_majusban_16.jpg

Vecsésen sokszor rózsaszín a naplemente és szeretem nézegetni:

kertunk_majusban_17.jpg

A garázstetővel és a fészerrel kapcsolatos bejegyzéssel még adós vagyok, de így legalább látszanak picit:

kertunk_majusban_11.jpg

kertunk_majusban_12.jpg

Ez a virágtartót, amelyet szintén az előző tulajdonos hagyott itt, a tavasszal festettem le:

kertunk_majusban_13.jpg

Ha pedig szeretitek a virágokat, akkor a következő képek biztosan érdekelnek majd! Szinte már mániákusan fényképezem a virágokat és mutatok is párat közülük:

kertunk_majusban_28.jpg

kertunk_majusban_26.jpg

kertunk_majusban_24.jpg

kertunk_majusban_25.jpg

kertunk_majusban_23.jpg

kertunk_majusban_21.jpg

kertunk_majusban_22.jpg

kertunk_majusban_18.jpg

kertunk_majusban_19.jpg

Nagy álmom volt és a Férjem meglepett egy magaságyással:

kertunk_majusban_20.jpg

Idén is lesz majd paradicsom és pár másik haszonnövény (remélem):

kertunk_majusban_27.jpg

kertunk_majusban_29.jpg

Remélem, hogy megmaradnak...

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr3615718596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása