Saját Otthon Projekt

Igazi luxusparfüm illata az Ikea OSYNLIG illatgyertyában

Igazi luxusparfüm illata az Ikea OSYNLIG illatgyertyában

2020. 12. 01. Diamia8

Körülbelül egy hónappal ezelőtt véletlenül belefutottam egy IKEA-s videóban, amelyben az OSYLING kollekciót reklámozták. Először csak a film hangulata fogott meg, de aztán a végén megláttam magát a terméket. Rögtön bele is szerettem a csodás kerámia tárolójába.

569918_v3.jpg

Igazán szerencsésnek mondhatom magam, mert az IKEA meglepett a kollekció megjelenése előtt egy darabbal a kollekcióból, amely ráadásul pont a nekem tetsző színárnyalatban érkezett. Azóta minden este hozzájárul a kellemes hangulathoz visszafogott barackvirág és bambusz illatával.

20201201_075642.jpg

20201201_075659.jpg

Az illatok egyik legnagyobb mesterével, Ben Gorhammel (Byredo) együttműködve az IKEA a Láthatatlan Dizájn világába kalauzol minket – az ötlet alapja, hogy nem csupán az otthonunk megjelenése befolyásolja, hogy miként érezzük magunkat benne. Az együttműködés eredményeképpen létrejött OSYNLIG (a svéd szó jelentése: „láthatatlan”) kollekció 13 illatgyertyából áll, amelyek különböző emlékeket idézve fokozzák az otthonosság érzetét.

ikea-byredo-osynlig-ben-gorham.jpg

ikea-byredo-osynlig-ben-gorham-review-overview-1170x600.jpg

Az illatok emlékeket hívnak elő, és erőteljes hatással vannak az ember érzelmi és hangulati állapotára. A fahéj illata a várakozásteljes karácsonyi időszakot idézi fel. A fenyő és a tábortűz illata a felejthetetlen nyarak emlékeit eleveníti meg. Egy szippantás a frissen mosott ruhák illatából hirtelen visszarepít a szülői házba. Az IKEA Life at Home című jelentése szerint általános vélemény, hogy szoros kapcsolat áll fenn az illatok és az otthoni közérzetünk között.

Ezek a felismerések vezették Ben Gorhamet a Byredo luxusparfümök és divatház alapítóját az IKEA-val közös együttműködésre. A Byredo kínálatában személyes, illetve lakberendezési célú exkluzív parfümök és illatok találhatók meg. Illatgyertyáik és parfümjeik a legjobb minőségű nyersanyagok felhasználásával készülnek. Ben Gorham közreműködésével az IKEA azt vizsgálta, hogy az illatok erejét a láthatatlan dizájn szolgálatába állítva hogyan tehetjük még szebbé az otthoni élet.  

A kollekció december 1-étől érhető el a magyarországi IKEA áruházakban. A 13 illatot a linkre kattintva tudjátok megnézni.

20201201_075619.jpg

20201201_075609_2.jpg

20201201_075602.jpg

A képek forrása IKEA és saját.

A videót, ami megfogott itt tudjátok megnézni:

 Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6816309762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása