Saját Otthon Projekt

Egy budapesti enteriőrtervező csodás otthona

Egy budapesti enteriőrtervező csodás otthona

2021. 01. 31. Diamia8

Ma ismét egy olyan csodás magyar otthonba kukkanthatunk be, amely minden részlete harmóniát áraszt.

Patrícia, aki sophisticated_livings néven van fent az Instagramon, enteriőrtervezőként dolgozik. A bejegyzésben pedig megismerkedhetünk izgalmas történetével és közben gyönyörködhetünk a saját otthonáról képekben. Olvassátok szeretettel a vele készült interjút!

 444fc63f-f9fd-4739-8c76-d1946d658e95.JPG

Mióta laksz itt és a mi lakásvásárlás története?  

Lassan 2 éve lakunk itt és ez volt az első igazi és teljes projektem enteriőr tervezőként, amely a tervezéstől egészen a kivitelezésig tartott. Igazából pici lakásról van szó, de mindenképpen szerettük volna kihozni a maximumot úgy, hogy a dizájn ne menjen a funkció kárára.

Nagyon fontos volt, hogy legyen elegendő tárolóhely és minden praktikus legyen, de ne érezzük túlságosan is zsúfoltnak. Továbbá, mivel én ekkor költöztem haza Koppenhágából szerettem volna a dán életérzést becsempészni a lakásba. Mindezt megfizethető áron, egy fix budgetből kihozva.

_dsc1600.jpg

Sok falat bontottunk és átalakítottuk a fürdőzőszobát, hogy beférjen egy kád. Közben pedig rengeteget agyaltam és tanultam az egész folyamatból.

A lakásnak nagyon jó a fekvése és ezért az új alaprajzi kialakításokkal szerettem volna biztositani, hogy a fény átjárja az egész lakast. 

_dsc1627.jpg

_dsc1630.jpg

Mekkora a lakás, mik a fő jellemzői, milyen helységei vannak?  

A lakás mindössze 54 m2, plusz kb. 12 m2 a terasz. Viszonylag új építésű ház, de borzalmasan átgondolatlanul és praktikátlanul lett kialakítva. Van egy nagy nappali és egy konyha rész, fürdőszoba, külön gardróbszoba, háló és egyben home office sarok.  

Miket változtattál a felújítás során?  

Igazából szinte mindent megváltoztattunk és egyedül a nyílászárók maradtak, mert gyönyörű állapotban voltak. Azonban ezeket is nem olyan régen, belülről átfestettük fehérre, mert az eredeti cseresznye színű fa nem illett az új elgondoláshoz.

Mindenhova egységes, új laminált padló és új beltéri ajtók kerültek. A felújítás során a szeparált előszobát és nappalit egybe nyitottuk, mert fontos volt számomra a nyitott tér érzete.

Kialakítottunk továbbá egy tárolót az egyik régi WC helyén. A fürdőben levágattam a strangból, áthelyeztük a fűtőtestet és a helyére törülközőszárító került. Így értem el, hogy kényelmesen és tágasan beférjen egy kád és közben plusz tárolóhelyet is kaptunk. A hálóban egy home office sarkot is kialakítottunk. 

_dsc1637.jpg

_dsc1657.jpg

A lakás melyik része lett a kedvenced és miért?  

A fürdőszoba, mert az már a 0 percben tudtam, hogy szeretnék egy nagy, fehér halszálka mintás falat, hozzá matt szürke greslapot, fekete csaptelepeket és márvány munkapultot, amely letisztult, izgalmas, de mégis időtálló.

Amúgy ezek szokták jellemezni a tervezési koncepciómat: legyen szofisztikált, izgalmas, de mégis időtálló :)

Tudom, hogy ez 5 év múlva is biztos óriási szerelem lesz, de nyilván a lakás többi része is. Valamint a fürdőben sok technikai problémát is meg kellett oldani és okoskodni kellett az alaprajzzal is, hogy minden úgy férjen be, ahogy szeretném. 

_dsc1098.jpg

Mit csinálnál máshogy?  

Hú, ez jó kérdés! A konyhai munkapultból mindenképpen jobb minőséget és más színűt választanék. Sajnos egy Ikeás került be és már most elkezdett kopni. Mivel azonban sürgősen Kellett, így ez volt a legkevésbé rossz választás. A konyha egyébként sokáig úgy volt hogy marad eredetiben és hogy majd csak később cseréljük le.

Ezért választanék most inkább matt fehér vagy fekete anyagot, talán kvarcból.

_dsc1086.jpg

A konyhai burkolat helyett is mást terveztem volna, de 1 nap alatt kellett beszerezni és végül a rakás móddal bolondítottuk meg a burkolatot :) Kis hexagon vagy kit-kat finger mozaikot szerettem volna.   

_dsc1383.jpg

Milyen lakberendezési irányzatok állnak közel hozzád és miért? 

A skandináv, modern farmhouse áll hozzám a legközelebb. Hiszen nagyon szeretem a letisztult, klasszikus, de mégsem unalmas irányzatokat.

Szeretem, ahogy a kevesebb több alapon lehet igazi különleges enteriőröket teremteni ezekkel a stílusokkal. Kedvelem a világos színeket, az olyan természetes anyagokat, mint a fa, a len és a különleges textilek. Jobban szeretek inkább a textúrákkal (például: matt-ényes) játszani, mint a színekkel.

Hiszek abban, hogy egy nagyon neutrális paletta használata is lehet izgalmas, például egy kis fekete becsempészésévél. 

_dsc1534.jpg

Mikor és hogyan kezdtél lakberendezéssel foglalkozni?  

Mindig is rajongtam a szépért, a harmoniáért, a különleges terekért. Nagyon élveztem a különbözö színű, texturájú anyagokat, burkolatokat válogatni. Az is érdekelt, hogy hogyan lehet a dizájn mellett a tér funkciót is a lehető legjobban kihasználni és megtervezni. Koppenhágában is csodáltam, hogy mennyire egyszerűen és nagyvonalúan tudnak bánni az anyagokkal a formákkal. Mindenféle túlzás nélkül lesz tökéletes a tér és én is erre törekszem. 

_dsc1248.jpg

_dsc1310.jpg

img_5433.JPG

2018-ban kezdtem el lakberendezői kurzusra járni, de előtte Koppenhágában jártam ebusiness mester képzésre. Hazaköltözésem után kezdtem el lakberendezéssel foglalkozni, mert éreztem hogy több van bennem és szeretném ezt átadni többeknek.   

Igazából nekem is hobbiként keződőtt, de most már a szenvedélyem es ezzel is foglalkozom a mindennapokban is. Szerencsesnek mondhatom magam, hogy a munkám a hobbim is egyben. 

Mik a terveid a jövőre nézve?  

Mindenképpen szeretnék egy dizájn stúdiót alapítani egy nagyobb csapattal és építésszel. Továbbá hosszútávon szeretnék egy lakberendezési márkát is, ahol különböző termékeket forgalmaznék, de ez még tényleg nagyon a jövő.  

_dsc1177.jpg

_dsc1204.jpg

Melyik projekted volt eddig a kedvenced és miért?  

Fuu, nagyon sok volt, amit szerettem! Van egy óriási, régebbi ház, ahol régiből alkotunk újat. Nagyon izgalmas látni, ahogy szépen átalakul.

Továbbá, az egyik első projektként alakítottam ki egy kedves ismerősömnek egy nagy és szép irodát, ami amellett hogy motiváló, még nagyon otthonos is. Természetesen a saját lakásom is szuper kis projekt volt.  

_dsc1206.jpg

_dsc1221_copy.jpg

Remélem, hogy nektek is ugyanúgy tetszett Patrícia otthona, mint nekem! Ha szeretnétek, akkor az alábbi Instagramon oldalon tudjátok követni:

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4516410578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyula Vont 2021.02.01. 08:06:28

A fotósnak nem volt nagylátószögű objektíve, fantáziája,az a vágódeszka nem annyira mutatós ,hogy ennyiszer meg kell mutatni.

Gösser söralátét 2021.02.03. 12:51:11

Sok mindent megmagyaráz a mai u.n. fiatal-középkorú egyedek lelki sivárságáról ha ez a majdnem színtelen világ a menő "enteriőr".
süti beállítások módosítása