Saját Otthon Projekt

Mágnestapéta helyett mágnestábla

Mágnestapéta helyett mágnestábla

2014. 07. 30. Diamia8

Vannak olyan ritka pillanatok az életben, amikor a józan észnek sikerült jobb belátásra bírnia. Történt ugyanis, hogy nagy szomorúsággal lemondtam a zebrás mágneses tapétáról, amit eredetileg a gyerekszobába terveztem. Nagyon sokba került volna úgy, hogy 1-2 éven belül költözni szeretnénk.

Azonban nem maradhatott valamilyen szabadon változtatható rajz és alkotástároló nélkül a Hédi szobája. Vissza szerettem volna kapni Mr. Hűtőt és a szép sima inox felületét. Már nagyon hiányzott, hiszen ki sem látszott a sok-sok fénykép és rajzocska alól.

Töröm a fejem, hogy mivel lehetne kiváltani. Néztem másmilyen mágnes tapétát, de sima fehér sehol sem volt vagy csak külföldön. A mágneses festék pedig szintén nem volt olcsó és még macera is lett volna.

Ekkor jutott eszembe az irodákban használt mágneses tábla, mint lehetőség. Gondoltátok volna, hogy árban a mágneses táblákban is határ a csillagos ég?

Egy kikötésem volt, ne legyen túlzottan irodai kinézetű. Az interneten természetesen nincs lehetetlen, csak kitartónak kell lenni. Így sikerült megrendelnem egy óriás /120X90 cm-es/, fa szegélyes mágnestáblát teljesen elfogadható áron. Már csak fehérré kellett varázsolni.

IMG_3356

Hozzávalók:

  • maszkolószalag
  • fehér matt akril festék
  • ecset

IMG_3331

1. Maszkoljuk le a táblát, hogy nehogy összekenjük:

IMG_3332

2. A festékhez adjunk vizet és keverjük össze, mert akkor egyenletesebben el tudjuk oszlatni a fán és szebb lesz száradáskor:

IMG_3339

3. Így néz ki az első réteg után és ezért még egy réteg festéket kapott végül:

IMG_3340

4. Fúrjunk 2 lyukat a falba és a tiplibe csavarjunk bele ilyen akasztókat:

IMG_3342

5. Kaptunk a táblához akasztót, de mi annál erősebbet gondoltuk és kicseréltük. Szerintem pont tökéletesen megfelel az elképzelt funkciónak és a kislányom rögtön rá is pakolgatta a műveit:

IMG_3350

Íme a kis boldog tulajdonos:

IMG_3352

Még ezen kívül vannak terveim a táblával, mert szerencsére olyan nagy, hogy van még elég hely rajta más dolgoknak is. Ezek azonban még egyenlőre titkosak! ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr1712572763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása