Saját Otthon Projekt

Megvalósult saját projektek a gyerekszobában

Megvalósult saját projektek a gyerekszobában

2015. 07. 27. Diamia8

A gyerekszobában szinte állandósul a változás, mert ahogy nő a gyerkőc, úgy kell a szobát mindig az igényeihez alakítani. Ehhez legjobban a semleges bútorok és a könnyen változtatható kiegészítők lehetnek segítségünkre.

Természetesen nálunk is állandó változásban van és ha nem költözünk hamarosan, akkor ismét változtatni kell egy-egy dolgon. Sok-sok apróságot készítettünk itt is az évek alatt és párat most meg is mutatnék belőle. Azért csak párat, mert néhány már szerepelt más címszó alatt és így is maradt még miből válogatni! ;-)

Az eredeti bejegyzéseket a képekre kattintva érhetitek el a szokásos módon.

1. Sokak által leginkább kedvelt és ismert alkotásunk a kosárkás falipolc. Rengetegen kerestek meg, hogy melyik kosárfonó fonta meg az alapot és szerintem már azóta többen meg is rendelték tőle:

_DSC0019

(Fotó: Molnár Melinda  - Minamole)

2. Eredetileg mágnestapétát szerettem volna a gyerekszoba falára, de végül költséghatékonyság miatt inkább egy mágnestáblát szereztünk be és festettük a szélét fehérre. Ide kerülhetnek ki a Hédike éppen aktuális alkotásai:

IMG_3352-600x450

 3. Tavaly nyáron kaptam ajándékba egy stencilt és természetesen kipróbáltam. Annyira nem jött be a dolog, mert még a stencil ragasztó használata ellenére is aláment picit a festék. Nekem pedig az ilyen pici hibák elveszik a kedvemet. Azért jól bevált a mágneses ceruzatartó:

IMG_4221-511x600

4. A gyerekszobában fontos a könnyen változtatható dekoráció is, hiszen az ízlés és az érdeklődési kör is gyorsan változik. Ezért én dekortapasszal ragasztottam fel a képeket a falra, ami vicces és biztonságos megoldásnak bizonyult:

IMG_3231-483x600 

5. A mágnestáblára rengeteg hűtőmágnes kellett, mert különben nem tudta volna a lépést tartani a kislányom alkotási kedvével és így hűtőmágnest is gyártottunk párat a szódabikarbónás gyurmából:

21-600x439

 

6. Mikor megkapta az ágyacskáját, akkor a mellette lévő fal üres és hideg volt. Muszáj volt valami falvédőt keríteni, de cuki és nem giccses mintát nehéz volt találnom. Szerencsére azért nem adtam fel és ennek a hátulja olyan anyaggal van bevonva, ami szigeteli is picit  falat. Nekünk már csak a tartót kellett megalkotni és lefesteni:

IMG_9668k

6. Beköltözésünkkor szinte az első alkotásom volt ez a felirat gyerekszobára. Persze azóta már saját alkotás mutatja a szoba tulajdonosának a nevét, de ez így is van rendjén! :)

IMG_23791-600x450

7. Amikor még otthon voltam és nem dolgoztam, rengeteg időm volt gondolkodni és utána megvalósítani a terveimet. Mostanában már csak terveim vannak, de az sem túl sok. Akkoriban még volt energiám az ablakokat is kidíszíteni idény szerinti dekorációval és a legelső a Mikulás-váró ablakdísz volt csizmácskával és hópelyhekkel:

IMG_27441-403x600

8. Aztán a rá következő tavasszal pedig gombás ablakdíszt készítettem:

IMG_40601-441x600

9. Kicsit kakukktojás a lenti falikép, mert ezt nem a saját kislányomnak készítettem, hanem az unokatestvérének, a Laurának:

IMG_8476k

Nagyon jó érzés nosztalgiázni még akkor is, ha már sok mindent máshogy csinálnék és ha már sokkal jobb képeket készítenék a 3-4 évvel ezelőtti képekhez képest. Szeretek alkotni és bárcsak több időm és energiám lenne a munkám mellett.... Lehet, hogy rosszul választottam és ideje lenne mást csinálni??? ;-)

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr5112573247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása