Saját Otthon Projekt

12+1 kreatív DIY lámpa ötlet

12+1 kreatív DIY lámpa ötlet

2018. 01. 29. Diamia8

Köztudomású, hogy a lámpát mindenből lehet készíteni. Ez az állítás minden tekintetben megállja a helyét, de véleményem szerint nagyon nem mindegy, hogy miből is készül az a végeredményt tekintve.

Márpedig az internet tele van olyan csináld magad világító alkalmatosságokkal, amelyek szerintem jobb, ha nem készültek volna el. Azonban nem az elrettentő példákat szeretném megmutatni, hanem inkább azokat, amelyeket én is szívesen utánoznék, ha most kapnék egy üres lakást, amivel kedvemre játszadozhatnék. 

Készen állsz egy újabb DIY projektre? Fesd ki Te az otthonodat!

Ha kedvet kapnátok valamelyik elkészítéséhez, akkor pedig csak a képekre kell kattintani és eléritek a forrást.

1# Üveggömbös

A személyes kedvencemmel kezdem, amit el is képzeltem a hálószobánkba. Kell hozzá jó sok üveggömb, egy minimál, textil borítású lámpa és drót. Nem árt némi türelem sem a gömbök aggatásához, de ettől függetlenül szerintem pikk-pakk elkészül. 

70689230b6c8c392ba3a5b2b5c5b75a0.jpg 

58e786ba1f2769bb_il_fullxfull_597913077_suqm.jpg

#2 DIY Koushi lámpa

Második kedvencem pedig barátnőm, Judit (Scandinavian Point) alkotása, amely szintén fókuszpontja lehet bármelyik lakásnak, de a nappalin kívül még hálószobában is verhetetlen.

Az eredeti biztosan nem ismeretlen előttetek, mert méltán híres, de azért földi halandóknak leginkább elérhetetlen. De miért is kellene fizetni érte, ha otthon fillérekből is elkészíthetjük magunknak? Még gondolkodni sem kell, mert Judit videót is készített segítségképpen.

stj03924.jpg

3# Hullahopp karika

Sohasem gondoltam volna, hogy 4 darab hullahopp karika és némi arany festékspray ilyen szuper lámpát eredményezhet. Csak alul ki kell fúrni mindegyiket, majd összecsavarozni és utána egy minimál lámpával felül is megerősíteni. 

hulahoop-diy1.jpg

4# Minimál lámpa akasztva

A Gym akasztó a Hay-től igazi menőség önmagában is, de ha ilyen minimál lámpát aggatunk rá, akkor a hatást tényleg tudjuk fokozni. Mivel az eredeti akasztó elég borsos árú, így én valahogy meghackelném a szertornában használatos karikát vagy körbenéznék az Aliexpressen hasonló karika után.

66fc64df3b9f97032d53ebaae6066c41.jpg

5# Függönykarikás

Nem megyünk messzire a karikák témától, mert függönykarnis alapanyaggal is feldobhatjuk a minimál lámpánkat. Szerintem színezés nélkül is jól mutat, de természetesen festegetni is ér.

recycle-curtain-rings-into-a-design-pendant-lamp.jpg

6# Geometrikus formájú papírból

Ha szeretsz hajtogatni és szereted a geometrikus formákat, akkor ezt vétek lenne kihagyni. Azért egy kis origami előképzettség nem ár hozzá, de nélküle is bátran neki lehet veselkedni. 

diy_geo_lampshade_2.jpg

diy-modern-geometric-paper-lampshade-090317-351-01.jpg

7# Bohém csillár a '70-es évekből

Az alapja 3 különböző méretű hímzőkeret és rajtos függöny vagy spagettifüggöny. Habár elsőre bonyolultnak tűnik, de a leírás alapján nem fog nehézséget okozni, de segítségképpen még videót is találunk a bejegyzés alján.

diy-chandelier-boho-fringe-lighting.jpg

8# Kartonpapír

Magamtól tutira nem jutott volna hasonló az eszembe, de ez valóban egy igazán környezettudatos felhasználása a kartondobozoknak. Felvágni szerintem azért annyira nem egyszerű ilyen szépen, de lehet próbálkozni előtte más dobozokkal.

Nekem igazából úgy tetszene, ha lefújnám valamilyen színre a végén vagy akár mindegyik darabot más, harmonizáló színre. 

c3d1b2941ee356e792606feefb8f2cfa.jpg

9# Textilkábel

Itt már azért el kell némi kézügyesség, mert a vastag Tilka kábelen kívül vágatni kell hozzá alulra egy karikát, ami úgy 3-4 cm széles, felül pedig egy kört. Ezekbe kell lyukakat fúrni, amire majd felfűzzük a kábelt. Így leírva könnyűnek tűnik, de biztosan lennének közben rossz pillanatok.

64b22b7fbd556e78aeecba484787f429.jpg

10# Farönk

LED-es szalag, műanyagcső és egy farönk az alapja ennek a világítóeszköznek, ami leginkább hangulatvilágításként tudok elképzelni egy hegyekben található nyaralóban.

how-to-make-a-spectacular-lamp-with-logs5.jpg

11# Fa és fonál

Ha nincs asztalos végzettségünk vagy ismerősünk, akkor talált anyagokból tudnánk hasonlót készíteni. A fonalas ötletet azonban máshogyan is fel tudjuk használni, csak egy régi lámpaburát kell hozzá keríteni.

f0fd6109fcc94b69586f17dc1dd5256b.jpg

12# Gördeszka

Leginkább fiúszobák tökéletes kiegészítője lehet, de legénylakásokban is megállja a helyét. Nekem nagyon tetszik, ha lenne kisfiam, akkor neki tutira elkészíteném...

db5703df2707a033a86228049d2441fa.jpg

+1# Saját DIY lámpa ötleteim

Hogy bebizonyítsam, hogy nem a levegőbe beszélek a lámpákkal kapcsolatban, ráadásként megmutatom azokat a lámpákat, amelyeket anno én készítettem kreatív blogger pályafutásom alatt. 

Nekem is jó visszamenni picit az időben, mert még én is meg szoktam feledkezni a régebbi munkáimról! :) A képre kattintva pedig részletesen el tudjátok olvasni, hogy anno hogyan is készültek:

img_42011.jpg

img_30501_600x363.jpg

01_1.jpg

img_4706_k1.jpg

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Instagram-on is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.    

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr4513591747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása