Saját Otthon Projekt

Legegyszerűbb DIY ötletek karácsonyra a blogról!

Legegyszerűbb DIY ötletek karácsonyra a blogról!

2019. 11. 28. Diamia8

Az advent időszak hagyományosan a legtermékenyebb DIY bloggeri időszak nálam. Ilyenkor valahogy megszáll az ihlet és évről-évre elárasztom a blogot a karácsonyi témájú alkotásaimmal. Éppen ezért már novemberben is főként a közelgő ünnep téma a Saját Otthon Projekten. 

Nem meglepő tehát, hogy az évek alatt rengeteg olyan is szerepelt a blogon, ami igazán egyszerűen elkészíthető és bárki számára is könnyedén utánozható. Ezen kívül az sem hátrány, ha költséghatékony megoldásokat tartalmaz.

Most pedig összegyűjtöttem ezeket egy csokorba, hogy meghozzam a kedvetek az alkotáshoz. A bejegyzéseket a linkre vagy a képre kattintva érhetitek el, ahol legtöbbször még részletes leírást is találtok az elkészítésükhöz:

 #1 – Egy tálca csillogás

Nem kell hozzá semmi különleges, csak egy szép tálca, pár karácsonyfadísz, hozzá még tobozok és esetleg gyertya. Mégis ilyen jól mutatnak! Akár étkezőasztalt is díszíthetünk vele, mert biztosan emeli az ünnepi asztal fényét: "https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2015/11/30/ripsz-ropsz_karacsonyi_dekoracio_552"

dsc_0700_fotor.jpg

#2 – Kedvenc minimalista advent koszorúm

Nagyon nagy kedvenc volt nálam, mert pár évig minden évben kiraktam valahova. Mostanában azonban nem kerültek elő ezek a kerámiák… Remélem, hogy épségben átvészelték a költözést: "https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2015/11/16/alternativ_adventi_koszoru_diy_547"

dsc_0726_fotor_600x478.jpg

#3 – Pikk-pakk girland 

Hirtelen ötlettől vezérelve készítettem maradék falmatricákból, de sajnos már nincsenek meg. Zokni ugyanis a pici fogaival szétlyuggatta a műanyagot… (Szerencsére nem lett beteg!)

"https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2016/12/06/karacsonyi_hangulatu_fuzer_ami_pikk-pakk_elkeszul_314 "

fuzer1_1.jpg

#4 – Karácsonyi üvegbura

Ehhez a dekorációhoz csak gömbök, LED-es fényfüzér és esetleg pár fenyőtoboz vagy valamilyen más dísz (itt most rénszarvas) kell. Ezeket tuti találtok otthon. A burát lehet helyettesíteni nagyobb befőttesüveggel is, mert a végeredmény teljesen hasonló lesz: "https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2016/11/18/uvegburaba_zart_karacsony_530 "

kracsonyi_bura.jpg

#5 – Kicsi falu, kicsi burában 

Ugyanezt a burát használtam egy másik évben, de itt felrajzoltam gyorsan egy falut papírra, kivágtam, majd középre egy LED mécsest helyeztem. Falu helyett lehet erdőt, Mikulást, állatokat vagy bármit rajzolni.

"https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2017/11/20/uvegburaba_zart_teli_varos"

haziko1_1.jpg

#6 – Óriás csillag 

Pár faléc, szeg és egy kis festék, aztán már díszíthetjük is ízlésünk szerint: "https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2015/12/14/orias_csillag_karacsonyra_csinald_magad_497 "

dsc_0774_fotor_600x474.jpg

#7 – Villám mécses falmatricával 

Ugyanazokat a maradék matricákat hasznosítottam, amiket a 3-as pontban. Pár befőttesüveg, pár matrica és pár mécses. Nincs ennél egyszerűbb!

"https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2016/12/19/szuper_gyors_mecsestarto_befottesuvegbol_719"

befottesuveg_600x461.jpg

#8 – Ajándékkísérő 

Itt azért fújkálni kell, de nem ördöngösség. Részletesen leírom, hogy hogyan kell készíteni a bejegyzéseben, tehát tuti nem fogjátok elrontani.

"https://sajatotthonprojekt.blog.hu/2017/11/28/csinald_magad_karacsonyi_ajandekkisero"

ajandekkisero_1.jpg

Jöhetnek még a karácsonyi témájú bejegyzések?

Ha tetszett a bejegyzés és nem szeretnél lemaradni a következő lakberendezési inspirációról, kreatív alkotásról vagy gasztronómiai utazásról, akkor kövess minket a Saját Otthon Projekt Facebook oldalán is, ahol még több érdekes tartalommal és egy szuper közösséggel találkozhatsz.

Érdemes minket Istagramon is követni, mert itt rengeteg olyan képet osztunk meg a bloggal kapcsolatosan, amelyek egy-egy bejegyzésbe már nem férnének bele.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatotthonprojekt.blog.hu/api/trackback/id/tr6215306704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása